avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata retroactiv la sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata retroactiv la sanatate

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca trebuie sa platesc sanatatea din urma. Mentionez ca nu am mai lucrat in romania din 2010. In tot acest timp am fost cu contract de munca in State. Am auzit ca daca nu esti cu plata la sanatate la zi, finantele iti pot bloca conturile. Trebuie mers la finante si platit din urma, pentru toti acesti ani? Este obligatoriu prin lege?
Va multumesc. O zi buna
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 11:29, 29 Octombrie 2014
Va rog sa cititi postarea facuta de cineva pe forum pentru aceeasi problema, la adresa www.avocatnet.ro/content/for...
Daca contractul de munca din SUA nu figureaza la ANAF ,si daca la acelasi ANAF nu figurati cu venituri impozabile realizate pe teritoriul RO pentru perioada in discutie , atunci va trebui sa platiti 6 luni pana la 30 iulie 2012 la CNAS raportat la baza de calcul minima lunara ,respectiv 5.5% din salariul minim brut x 6 cf. art.259 al.7 lit.a.din Legea 95/2006.
In schimb de la 1 iulie 2012 aveti obligatia de plata lunar cf.art.296^32 al.1-3 Cod Fiscal catre ANAF agentia teritoriala la care santeti arondat ca domiciliul fiscal ,baza de calcul fiind tot salariul minim brut.
Oricum pana la blocarea conturilor mai trebuie parcurse niste proceduri.
Se vor stabili si obligatii accesorii.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat platesc la casa de sanatate ManWithoutQualities ManWithoutQualities Buna ziua, Inteleg ca plata asigurarii medicale CAS este obligatorie pentru cei cu domiciliul in tara. Am verificat online la casa de sanatate si CNP-ul ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie de sanatate addrea addrea Sistemul Informatic de Sanatate arata ca sunt asigurata, dar am incetat plata asigurarii de sanatate in 2008, odata cu o demisie de la locul de munca. Nu am ... (vezi toată discuția)
Plata asigurari de sanatate Corina6 Corina6 Am avut serviciu pana in 2006 . Din 2007 pana acum in 2015 sunt persoana fara venit . Nu detin casa si masina si teren. Nu am ajutor social deoarece nu ... (vezi toată discuția)