avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire cautiune in civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire cautiune in civil

buna ziua,a s vrea sa stiu cum procedez dupa ce mi s-a admis cererea de restituire a cautiunii ? am depus o cerere ptr a obtine minuta incheierii, si dupa aceea ?
Cel mai recent răspuns: Mariana Lazar , Avocat 14:22, 27 Octombrie 2014
Dupa trecerea unui interval de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii prin care s-a solutionat procesul in care ati depus cautiunea si s-a dispus restituirea cautiunii, formulati o cerere catre prim grefierul instantei pentru restituirea recipisei.
La cerere atasati copie dupa sentinta definitiva prin care s-a dispus restituirea cautiunii si copie dupa cartea de identitate, iar prim grefierul instantei de executare va elibereaza recipisa de consemnare a cautiunii cu care mergeti la banca prin care ati depus cautiunea si solicitati restituirea sumei depuse.
Daca nu s-a dispus in sentinta definitiva si restituirea cautiunii, formulati o cerere separata adresata instantei de executare prin care solicitati acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. Într-un proces civil, am depus la dispoziția instanței ... Arstic2020 Arstic2020 Bună ziua. Într-un proces civil, am depus la dispoziția instanței cauțiune pentru suspendarea unei executări. Cererea de suspendare a fost respinsă, ... (vezi toată discuția)