avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere harta teren mai veche de 1985
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere harta teren mai veche de 1985

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot obtine o harta a unui teren pe care il am in rol? Problema este ca mama detine un terene de 1 ha pasune pe un deal, pe a carei cale de acces un vecin a construcit un gard in anul 1990 blocandu-mi accesul la intregul teren. Am facut demersul la primaria comunei respective dar mi s-a eliberat o harta ( de prin 2010) care nu arata nicio cale de acces si mi s-a comunicat ca nu au o harta mai veche din cauza ca a ars arhiva. Eu nu am putut lua nicio decizie pana acum deoarece acolo locuia o matusa care nu ne lasa sa facem nimic. Acum a decedat si am vrea sa dezbatem mostenirea dar daca nu avem cale de acces la acel teren nu avem cum sa-l valorificam. Va rog sa ma invatati ce sa fac. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: milikutza , utilizator 10:10, 29 Octombrie 2014
va adresati Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara din zona dvs, si daca nu va descurcati la ghiseu tot acolo gasiti si o lista cu Autorizati cadastru, acestea va pot ajuta.
Am uitat sa mentionez ca terenul este in alt judet decat cel in care locuiesc eu, iar cei de la cadastru, din orasul meu au zis ca ei nu pot face acest lucru si ca trebuie sa merg in judetul unde este terenul. Deci nu exista alta posibilitatae decat sa ma deplasez in judetul respectiv?
aaa cei de la Cadastru nu gresesc niciodata... dar daca totusi nu vreti sa contactati un autorizat cadastru particular puteti incerca pe www.ancpi.ro pagina oficiala a Agentiei va ofera posibilitatea sa obtineti harti si planuri online (contra cost). ceea ce va pot oferi sunt harti cadastrale editate intre 1970-1980. daca va aflati intr-o zona cu Carte funciara veche (Transilvania) ati putea avea sansa sa gasiti si harti CF...

[ link extern ]
pe acest link al programului european INSPIRE va puteti localiza parcela pentru a obtine apoi date de la Agentie.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
In afara de harta care nu da niciun drept nimenui, ati asteptat cam mult 24 de ani sa aveti iar acces la teren. In timpul asta cine l-o fdi folosit, cine o fi platit impozit?
De asemenea, e important drumul ala de ce oare nu s-a deblocat la momentul la care s-a gasit inchis, era mult mai usor juridic.
Ma tem ca hartile nu va ajuta si ca timpul este in defavoarea dv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper sa nu fie prea tarziu... terenul l-a arendat bunica mea (vaduva de razboi, in prezent si ea decedata) unor sateni care au carat iarba de pe el doar cu ajutorul mainilor neavand acces cu caruta, iar impozitul a fost platit de bunica mea, respectiv de noi. In momentul cand s-a ridicat gardul, undeva prin 1992, mama si bunica mea nu au reusit sa faca fata vecinilor, Primaria le-a spus ca n-au decat sa le darame gardul daca stie ca e terenul lor, alor mei le-a fost frica, neavand o mana barbateasca drept ajutor ...si uite-asa a ramas acel gard pana acum, cand am crescut eu si incerc sa le fac dreptate. Daca as avea harta m-as lamuri macar cum stau lucrurile si as sti ce sa fac. Oricum va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cimitir construit langa casa Mihaela02 Mihaela02 Casa bunicii mele este construita la marginea satului langa o biserica ce are un cimitir in curte. Ambele constructii sunt destul de vechi. Cimitirul se afla ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru teren, in realitate am teren mai mic iar pe cadastru figureaza mai mult busuioct busuioct buna ziua, acum 4 ani am cumparat o vila cu teren de 1000 mp intr-un cartier de vile de la o persoana juridica. problema este ca in cadastru figurez cu 1000 ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare în zona rezidențială Antonio31 Antonio31 Buna ziua, Locuiesc intr-o zona rezidențială din București,acum câteva luni s-a construit ultimul bloc din zona noastră,totul bun si frumos,tin să ... (vezi toată discuția)