avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract donatie

Buna ziua
Un contract de donatie intre o firma si o parohie trebuie semnata in fata unui Notar?
La donatie se poate dona si bani sau e obligatoriu bunuri?
Imi trimite-ti va rog un link cu un model de contract de donatie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: monii23 , utilizator 17:47, 27 Octombrie 2014
Contract de donatie
CONTRACT DE DONAŢIE
Subsemnatul(a) ..............., domiciliat(ă) în ............. declar că:
DONEZ
lui ............, domiciliat(ă) în ............. imobilul proprietatea mea, constând în: casă construită din cărămidă cu 4 camere, bucătărie, hol, W.C., cămară, tencuită în exterior şi interior, acoperită cu tablă, împreună cu terenul pe care se află, în suprafaţă de .......... vecini la N. ......... la S. ......... la E. ......... şi la V. .............
Acest imobil (casă şi teren) a intrat în proprietatea mea prin cumpărare de la ........... dovadă actul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. ......... din ........... de .............
Imobilul donat este liber de orice sarcini şi garantez pe donatar împotriva oricărei evicţiuni totale sau parţiale, în conformitate cu dispoziţiile art. 828 C. civ.
Imobilul se va întoarce în proprietatea mea dacă donatarul sau descendenţii săi ar înceta din viaţă înaintea mea.
Donatarul intră de drept şi de fapt în stăpânirea bunului din momentul autentificării acestui contract.
Eu ........... donatar, declar că accept donaţia făcută prin prezentul contract şi voi suporta plata taxelor cuvenite pentru întocmirea şi autentificarea acestui contract.
Donator.Contractul de donatie ca sa devina opozabil tertilor trebuie autentificat de notar.
Multumesc
deci trebuie neaparat mers la notar..
.dar ce nu e clar inca ca se poate si intre o societate si o parohie? si se poate sa se doneze bani??
multumesc
Buna ziua,

Nu este in concordanta cu scopul mercantil al unei societati contractul de donatie avand ca obiect bani! Mai degraba faceti un contract de sponsorizare, altfel fiscului s-ar putea sa nu-i placa ideea.

Succes!
ok multumesc fac contract de sponsorizare atunci ...
la notar mai trebuie mers cu ea?
va rog un model de contract de sponsorizare
multumesc

Alte discuții în legătură

Contract donatie teren carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Am o ruda , o matusa mai indepartata. Ea doreste sa-mi doneze terenul de 360 mp, o parcela aflata la mijloc, intre parcelele mele+plus o latura de ... (vezi toată discuția)
Donatie facuta din sua Lucian S Lucian S Buna seara, am si eu o intrebare: Barbat 92 ani , domiciliat in USA vrea sa doneze proprietatile din Romania compuse din casa de locuit si teren arabil, unei ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - contractul de donatie sa fie in forma autentica ? oanaportar oanaportar Un salariat vrea sa doneze un bun unitatii. Va trebui sa se incheie un Contract de donatie. Ce inseamna : Contractul dedonatie sa fie in forma autentica ... (vezi toată discuția)