avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat certificat de nastere fara ca originalul sa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat certificat de nastere fara ca originalul sa fie pierdut

Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate elibera duplicat dupa certtificatul de nastere al copilului fara ca originalul se fie pierdut deteriorat etc... Cei 2 parinti nu au fost casatoriti si se certau pt certificat la care sa ramana...au custodie comuna insa mama copilului a scos duplicat fara ca tatal sa stie pe nu stiu ce motiv...se poate asa ceva???va rog sa-mi spuneti daca certificatul original mai etse valabil odata ce duplicatul a fost scos si ce ne indrumati sa facem.Cu multumiri..
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:04, 6 Decembrie 2014
Duplicatul se elibereaza doar in caz de pierdere, furt, distrugere, deteriorare sau atunci cand a fost gresit completat!
da certificatul original este valabil. Probabil ca unul din parinti a solicitat duplicat declarand ca a pierdut originalul.
Buna ziua,originalul exista,este ceva de facut in situatia asta??
In cazul dvs., avand in vedere eliberarea duplicatului, apreciez ca originalul nu mai poate fi folosit/valabil intrucat duplicatul a fost eliberat tocmai avand in vedere "inexistenta" (datorita furtului, pierderii etc) originalului!
mmoceanu a scris:

In cazul dvs., avand in vedere eliberarea duplicatului, apreciez ca originalul nu mai poate fi folosit/valabil.

Asa este, certificatul obtinut de mama este cel valabil acum. Primul a fost anulat la eliberarea celui de-al doilea.

Alte discuții în legătură

Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Certificatul copilului dupa divort- custodie comuna laura87 laura87 Buna ziua, Anul trecut am divortat, pentru copil avem custodie comuna. Certificatul de nastere al copilului a ramas la tata, dupa ce a fost plecat din tara cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mica problema, daca aveti ceva solutii. tatal ... BFMihaela BFMihaela Buna ziua, am o mica problema, daca aveti ceva solutii. Tatal meu a murit in anul 1995, in urma caruia a rezultat un act de deces. Parintii tatalui au murit ... (vezi toată discuția)