Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in cuantum de 152 lei respectiv anul 2012 .Pe data de 04 august am primit de la ANAF somatie de plata si titlu executoriu pe indemnizatia de crestere al copilului pe anul 2012 si 2013, de restituire a banilor in suma de 2400 lei. Va rog respectos sa-mi spuneti daca pot beneficia de acea amnistie fiscala. Va multumesc!
si eu ma aflu intr-o situatie similara doar ca suma este mai mare si raspunsul agentiei judetene si al agentiei nationale este ca NU noi nu beneficiem de aceasta lege ce a fost atat de mediatizata eronat
Legea nr.126/2014
art.III
(1) Debitele cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului/stimulent/stimulent de insertie acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, sau a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializata in folosirea cu intentie de catre acesta a unor documente despre care cunostea ca au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de catre acesta a unor date neconforme realitatii sau nedeclararea unor informatii nu fac obiectul scutirii la plata, conform prevederilor art. II.
Nu a fost mediatizata prost, ci s-a expus doat o anumita parte din prevederile legii si nu intreaga lege.
daca nu a fost mediatizata eronat de unde 20000 mamici vor beneficia de aceasta lege dupa cum declara d ministru Rovana P sau DVictor Ponta in interviuri ca este inuman ca o mama ce si-a intregit veniturile putin sa sufere...etc sau in argumentele ce stau la baza legii se regaseste si acest motiv.Eu tot mai sper ca normele de aplicare a oug 111/2010 care cf legii trebuiau sa apara de mult sa ne rezerve o surpriza frumoasa
DESTUL DE RAU deoarece asa au zis amnistiere fiscala a mamelor...si ei au facut altceva ca de obicei...DNA-ul pe viata lor doar ei ne mai scapa de hotii care au furat tara si ne fura in continuare...