Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in cuantum de 152 lei respectiv anul 2012 .Pe data de 04 august am primit de la ANAF somatie de plata si titlu executoriu pe indemnizatia de crestere al copilului pe anul 2012 si 2013, de restituire a banilor in suma de 2400 lei. Va rog respectos sa-mi spuneti daca pot beneficia de acea amnistie fiscala. Va multumesc!
OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.
...
Prin urmare, daca indemnizatia pentru CCC a fost incasata necuvenit , atunci se poate pune poprire pe aceasta dar numai pentru aceste sume.
Pai era sau nu era asta am dezbatut pe acest subiect...statul a decis ca eu am gresit daca este sau nu asa cine stie...cu judecata nu aveam sanse ca a trecut termenul legal de a depune intampinare in instanta sanse cam slabe cu toate ca am facut demersuri dar am renuntat vazand ca astia au parghiile legilor interpretabile de partea lor...