avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistia fiscala mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistia fiscala mame

Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in cuantum de 152 lei respectiv anul 2012 .Pe data de 04 august am primit de la ANAF somatie de plata si titlu executoriu pe indemnizatia de crestere al copilului pe anul 2012 si 2013, de restituire a banilor in suma de 2400 lei. Va rog respectos sa-mi spuneti daca pot beneficia de acea amnistie fiscala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jack_alx , utilizator 00:57, 23 Noiembrie 2015
Parlamentul a aprobat miercuri si legea amnistiei fiscale, prin care peste 4 milioane de romani scapa de urmarirea Fiscului, intram si noi in aceasta categorie?
Nu se intra sub incidenta noilor prevederi .

Legea privind anularea unor obligații fiscale prevede anularea unor diferențe de obligatii fiscale stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere, ca urmare a reconsiderării sau reîncadrării unei activitati ca activitate dependenta.
Multumesc pt. raspunsurile ferme pe care le dati
Vreau sa va mai intreb daca decizia de impunere a debitului din 12.06.2014, s-a facut contestatie unde era consemnat ca in termen de 30 de zile de la comunicarea solutionarii contestatieie se putea face plangere la Tribunal in contecios adm. daca am depasit acest termen este tardiv de a mai deschide proces conteaza mult acel termen? de 30 de zile sau se poate depune si dupa 1 an de zile?
Conteaza acel termen, depasirea lui poate insemna respingerea contestatiei ca fiind tardiv depusa.
Multumesc inca odata
Incerc sa ma agat de orice pt. a nu fi pusa poprire pe salariui si am vazut intr-un articol faptul ca
Există însă şi venituri pe care nici banca, nici Fiscul nu le poate cere în contul datoriei, oricât ar vrea. Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele şi alte indemnizaţii cu destinaţie specială stabilite potrivit legii nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorie.
Datoria de 2400 de lei reprezinta defapt indemnizatia de cc pe care o cer inapoi...

Mai mult: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala alina_mirela00 alina_mirela00 Buna seara!in perioada oct2010-august 2012 am fost in concediu crestere copil.in ultimile3 luni in care beneficiam de indemnizatie am realizat venituri la o ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala constantinao constantinao Buna ziua, Imi puteti spune, va rog frumos, daca Legea privind amnistia fiscala se aplica si acelor persoane care au incasat o indemnizatie privind ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil primita in plus in mod necuvenit andrady06 andrady06 M-am angajat cu 6 luni inainte sa ies din concediul de crestere al copilului si nu am fost sa depun nici o cerere pentru stimulent deaorece abia am aflat ca ... (vezi toată discuția)