avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistia fiscala mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistia fiscala mame

Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in cuantum de 152 lei respectiv anul 2012 .Pe data de 04 august am primit de la ANAF somatie de plata si titlu executoriu pe indemnizatia de crestere al copilului pe anul 2012 si 2013, de restituire a banilor in suma de 2400 lei. Va rog respectos sa-mi spuneti daca pot beneficia de acea amnistie fiscala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jack_alx , utilizator 00:57, 23 Noiembrie 2015
Referitor la un proces : Probabil ca da, probabil ca nu.

Legea prevede obligativitatea persoanei indreptatite să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor si , prin urmare, incalcarea unei obligatii este sanctionabila oricat am vrea noi sa contrazicem cu argumente juridice sau de natura sociala.

Precedentul judiciar nu constituie izvor de drept. Probabil ca numai un RIL ar elucida o astfel de problema.
Tocmai asta este discutia chiar si pe textul de lege de il despicam in patru ne spune de persoana care cu intentie.......nu a declarat sau nu a facut...cum stabilim daca a fost o culpa sau o intentie...legiuitorul se cam contrazice in text, ...In situatia in care sumele incasate necuvenit...au drept cauza culpa persoanei care le-a incasat, materializata prin folosirea de catre aceasta, cu intentie,...nu sunt jurist de meserie dar nu mi se pare in regula deloc acest text de lege foarte discutabil...din start nu este o fapta savarsita cu intentie...deoarece cum spuneam adineauri a fost anuntat statul...nu s-a sustras nimeni de la neplata darii catre stat, probabil ca statul aceasta caracatita formata de persoane care si-au urmarit scopurile au facut si din legiuitori o masina de manipulare in masa iar noi prostimea nu stim multe....
Incerc pe aceasta cale sa gasesc persoane competente, avocati juristi, care cauta se implica si vor sa demonstreze adevarul sper sa gasesc ceea ce caut...daca nu pana la urma ma voi reprezenta singur si voi da acest stat in judecata iar erorile pe care le-au comis mai sper ca cineva va face dreptate si chiar acest text de lege va fi revizuit daca este cazul ca pana la urma orice se poate ne-am saturat de hotie...unde esti tu tepes doamne ca punanad mana pe ei sa-i imparti in doua cete in smintiti si in misei...
Multumesc orcicum celor care dau raspunsuri prompte si care se implica in acest caz
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
jack_alx, utilizator
Am depus o cerere de desfiintare a deciziei privind debitul impus la AJIPS dar dupa cum ma asteptam nu ma incadrez imi dau raspuns ca nu am declarat anumite informatii...deci legea amnistiei...e varza doar praf in ochi de campanie electorala...numa DNA-ul ne salveaza de acesti hoti care au furat tara de la revolutie incoace, au taiat salarii sa le fie lor bine, acuma ne jupuiesc tot sa le fie lor bine fara sa stim acesti bani se duc in buzunarele parlamentarilor deputatilor si hotilor care ne conduc...
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
jack_alx, utilizator
Premierul Victor Ponta trimite "mica amnistie fiscală" la Parlament

[ link extern ]
Suntem si noi vizati?

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala alina_mirela00 alina_mirela00 Buna seara!in perioada oct2010-august 2012 am fost in concediu crestere copil.in ultimile3 luni in care beneficiam de indemnizatie am realizat venituri la o ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala constantinao constantinao Buna ziua, Imi puteti spune, va rog frumos, daca Legea privind amnistia fiscala se aplica si acelor persoane care au incasat o indemnizatie privind ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil primita in plus in mod necuvenit andrady06 andrady06 M-am angajat cu 6 luni inainte sa ies din concediul de crestere al copilului si nu am fost sa depun nici o cerere pentru stimulent deaorece abia am aflat ca ... (vezi toată discuția)