Buna ziua am si eu o problema....in urma cu 2 ani de zile am luat o masina de la un prieten i-am platit toata suma masinii dar nu am facut act de vanzare cumparare iar eu locuiesc si in prezent in strainatate el a fost si a facut o procura pe 3 ani de zile prin care imi acorda dreptul de utilizare a masinii si de a semna in locul lui pentru revizie si etc...atat....am folosit-o timp de 1 an pe urma am dus-o inapoi in tara ....am lasat-o in fata blocului...pe urma m-a sunat sora mea ca ar fi interesata sa o ia ea si sa faca actele direct cu proprietarul...dar sora mea urma sa dea de carnet intre timp a avut un dobitoc de prieten si a luat-o si el in folosinta ....sora mea mi-a dat jumatate de bani el nu a dat nimic s-au despartit si masina a ramas la el...el am inteles ca a vandut-o sau ca a facut schimb de masini cu altcineva...( initial prietenul surorii mele a vrut sa faca actele cu proprietarul ...prima oara au fost de acord pe urma prietenul nu a mai vrut sa faca niciun act deoarece taxa de inmatriculare costa prea mult si prefera sa o foloseasca asa) acuma....proprietarului ii vin amenzi acasa si nu poate sa o dea furata cica din cauza procurii mele...dar m-am interesat si eu nu am ce sa fac si el vrea sa ma dea pe mine in judecata dar atata timp cat masina nu a mai fost in folosinta mea si el a fost instiintat la momentul respectiv de situatia masinii si nu s-au inteles de ce trebuie sa fiu eu tras la raspundere?cum poate rezolva problema cum poate iradia masina?proprietarul nemaiavand nici cartea masinii?masina e la a treia mana deja ...am gasit-o am sunat si eu si proprietarul dar a zis k el nu plateste nicio amenda sau impozit si ca nu il intereseaza....cum pot sa procedez eu in acasta situatie?
trebuie ca dvs sa faceti plangere penala pentru abuz de incredere, impotriva fostului iubit al surorii dvs sau daca a luat-o fara acordul dvs, acesta este direct furt....cu restul ca el a vandut-o ...sa se descurce singur, el este cel care a gresit. din caye vad, intelreg ca dvs nu ati instrainat-o cu acte, da?