avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat timp se poate detasa un sofer?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat timp se poate detasa un sofer?

Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarele probleme:
pentru un sofer angajat in cadrul unei societati de curierat rapid ce isi desfasaoara activitatea pe teritoriul romaniei este legal sa se stabileasaca detasari in timpul in care societatea nu desfasoara activitatii(duminici sau sarbatori legale? - de exemplu societatea nu desfasoara activitati legate de curierat duminica; in aceste conditii un sofer ce locuieste in Sibiu si realizeaza curse periodice - din 2 in 2 zile - spre Constanta in saptamana in care are cursa spre Constanta sambata este obligat sa ramana in Constanta pana luni).
de asemenea anagajatorul nu mai elibereaza fluturas de salariu si chitanta pentru sumele aferente garantiei retinute lunar din salariul soferului. nu mai are obigatia legala sa emita aceste acte?
multumesc anticipat pentru lamuriri
o seara placuta
Cel mai recent răspuns: Ioana177 , utilizator 22:17, 2 Noiembrie 2014
1. Nu este vorba despre detasare in situatia expusa de dvs.
Detasarea inseamna schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia.

2. Obligativitatea emiterii unor fluturasi de salarii nu este preavazuta in niciun text de lege.

3. Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
conform programului legal de munca/condus (caci se aplica si la 3,5 t in unele cazuri), soferul este obligat sa ramana in repaus , sambata(in unele cazuri) , si duminica fara discutii suplimentare.
angajatorul este obligat sa plateasca cazarea , masa , si parcarea autovehiculului cu care se face curieratul.
legea suna diferit , dar eu v-am expus descrierea in cuvinte mai usor de explicat .
ca soferul doreste sa vina acsa ....fie de la 3000 de km , poate sa vina , dar pe cheltuiala lui.
aceasta cheltuiala nu se deconteaza.
multumesc de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Detasare externa (legea salariului minim pe germania de 8.5 euro) dorinahd dorinahd Buna seara tuturor. Firma la care lucrez are 15 angajati detasati in Germania pe o perioada de 1 an (Avem Formularul A 1 obtinut) Acum cu noua Lege a ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale soferi mioara danaila mioara danaila O firma de turism organizeaza, la cererea clientilor ,excursii in week-end. Soferul este angajat cu contract de munca de 8 ore. In cursul unei saptamani , ... (vezi toată discuția)