In primul rand va spun buna ziua si imi pare bine ca am dat de acest forum si sper sa ma puteti ajuta in problema pe care o am.
Problema e urmatoarea: Eu locuiesc intr-o casa de 25 ani, casa care a fost initial inchiriata de la proprietar(proprietarul a avut casa mostenire de la un al doilea sot, ea avand o fata cu primul sot) pe termen de 1 sau 2 ani(nu am actul in fata), inainte de a reinnoi contractul proprietara s-a sinuccis si actele de proprietate au fost furate de fata acesteia si pierdute(fata si proprietara nu erau in relatii bune). Despre fata mentionez ca nu stiu nimic, nici daca a decedat sau nu,doar ca stiu ca are o fata(sau poate mai multi copii-despre care eu nu am cunostinta) nu a avut niciodata pretentii la imobil, iar eu am platit pana in ziua de azi toate taxele pe numele decedatei si am toate chitantele. Pe una din chitante scrie de mana ca s-au platit taxele prin mine, apoi nu s-a mai specificat, deoarece s-au scris la calculator si taxele le-am platit prin numele decedatei. Aceasta din urma a decedat cu mai mult de 20 ani in urma. Ce pot face pentru a intra in posesia actului de proprietate avand in vedere ca m-am folosit de imobil si l-am intretinut timp de 25 ani? Ma ajuta cu ceva actul acela de inchiriere? Se poate demonstra ca am folosit imobilul cu buna-credinta a proprietarului? Ce pot face sau daca trebuie sa mai treaca timp? Unde si cui sa ma adresez?
Va multumesc si astept un raspuns de la dvs.
Nu cred ca aveti sanse pentru a uzucapa.Pareti a fi detinut imobilul cu titlu de chirias sau cum s-ar spune in termeni juridici de "detentor precar" si nu cu titlu de "proprietar".
Daca intrati in posesia actului de proprietate, nu vad cu ce v-ar ajuta...
Pai eu vreau sa devin proprietar al imobilului pe care l-am ocupat atatia ani, nu sa intru in posesia titlului vechi de proprietate. Ce as putea face?? Am platit taxele atatia ani, ma pot judeca cu primaria sau pot cumpara imobilul de la primarie?
Unde este situat imobilul ? In Transilvania (Crisana, Banat, Maramures si Ardealul propriu-zis) se aplica un regim pentru uzucapiune (si intr-o parte din judetul Suceava) iar in restul tarii se aplica un alt regim.
Vad incidenta uzucapiunea de 30 de ani , care este neconditionata de buna /reaua credinta a posesorului , sau de existenta unui titlu.
Competenta ,in acest sens ,in vederea constatarii uzucapiunii , e judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.
Uzucapiune
ContSters83715
Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control.
Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)