avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care lege este aplicabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care lege este aplicabila

In cazul unui contract de vanzare-cumparare intre A si B a unui apartament incheiat in 2006 si anulat de instanta penala in 12 octombrie 2011, actiunea privind invocarea garantiei contra evictiunii din pretentiile unui tert, introdusa de cumparator B impotriva vanzatorului A, se supune vechiului cod civil sau celui nou? Mentionez ca anularea din 2011 a fost datorata interventiei unui tert care a dovedit ca era mostenitorul primului proprietar (cel care i-a vandut apartamentul lui A in 2001) si a invocat lipsa de discernamant la incheiarea actului.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
Kyandra, moderator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:01, 28 Octombrie 2014
Se vor reține ca fiind incidente dispozițiile vechiului Cod civil având în vedere art. 6 alin. (3) din noul Cod civil si art. 4 din Legea nr. 71/2011. Iar în materie de procedură cele ale noului Cod de procedură civilă.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ContSters334413, utilizator
In toate cazurile, trebuie citit concret in contract, vazut daca e vreo abatere de la standardul garantiei (in practica, sunt mai multe "standarde"); daca e, trebuie vazut care ar fi diferenta intre coduri, ca eu una... vad putine...
De asemenea, instanta poate incadra sau reincadra in drept, asa incat, de ce anume va intereseaza legea concreta? Doriti sa va verificati avocatul sau sa intemeiati dv. in drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evictiune pentru faptele unui tert Kyandra Kyandra Am in fata o situatie cam incurcata, dupa parerea mea, si nu-i gasesc raspuns... poate ma ajutati dvs, dragi colegi de forum. Sa incepem cu inceputul: in ... (vezi toată discuția)
Examen barou 2012- se vor considera dispozitiile noilor coduri ? marius-T marius-T Buna ziua, stie cineva daca examenul de adm. in profesia de avocat din anul 2012(toamna) se va desfasura in lumina dispozitiilor noilor coduri? Noul Cod Civil ... (vezi toată discuția)