avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dilema vanzare locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dilema vanzare locuri de veci

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie: matusa mea este singura mostenitoare a 5 locuri de veci aflate intr-un cimitir din orasul Piatra Neamt. Acum ar dori sa le vanda, doar ca nu a facut o succesiune si nu detine nici un document de proprietate in afara unor chitante aferente platii taxelor administrative. As dori sa aflu cum poate vinde locurile respective... este necesara obtinerea vreunui titlu de proprietate si daca da, care-ar fi procedura de obtinere a acestuia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:12, 28 Octombrie 2014
Titlul de proprietate în constituie contractul de concesiune. Dacă este moștenitoare trebuie să meargă la administrația cimitirului respectiv pentru emiterea unui nou contract.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ContSters334413, utilizator
Va multumesc pentru lamurire, voi incerca sa contactez administratia cimitirului.
dreptul de concesiune nu este drept de proprietate. Locurile de veci nu se vand se doneaza sau se mostenesc. Actul de concesiune face dovada calitatii de concesionar nu de proprietar. Cine este trecut pe actul de concesiune?
Joha a scris:

dreptul de concesiune nu este drept de proprietate.

Dreptul de concesiune este caracterizat ca fiind un drept real principal.
da, insa drepturile reala principale nu sunt toate drepturi de proprietate... :)
Dreptul de concesiune nu este drept de proprietate. Concesionarul este proprietarul.

Alte discuții în legătură

Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Concesiune deacata deacata Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot prelungi un act de concesiune pe un loc de veci, care a fost concesionat pe 25 de ani, mentionez ca persoana care a ... (vezi toată discuția)
Morminte - mostenire ? oanaportar oanaportar - pt. 2 morminte bunicii mei au incheiat un Contract de concesiune. - dupa decesul lor, tatal meu - singurul lor copil, va trebui sa faca mostenire, 1. - ... (vezi toată discuția)