avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dilema vanzare locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dilema vanzare locuri de veci

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie: matusa mea este singura mostenitoare a 5 locuri de veci aflate intr-un cimitir din orasul Piatra Neamt. Acum ar dori sa le vanda, doar ca nu a facut o succesiune si nu detine nici un document de proprietate in afara unor chitante aferente platii taxelor administrative. As dori sa aflu cum poate vinde locurile respective... este necesara obtinerea vreunui titlu de proprietate si daca da, care-ar fi procedura de obtinere a acestuia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:12, 28 Octombrie 2014
Titlul de proprietate în constituie contractul de concesiune



Dictionar juridic - Definitie juridica

definitie:

(dr. adm.) - O conventie intre stat si concesionar prin care ultimul capata dreptul de a exploata terenuri petroliere, miniere, intreprinderi etc. apartinand statului (proprietatii publice). Potrivit art. 135, alin. 5 din Constitutia Romaniei bunurile proprietate publica ce apartin statului (bogatiile subsolului, caile de comunicatie, marea teritoriala etc.) pot fi concesionate, inchiriate sau date in administrare regiilor autonome, in conditiile legii. Concesiunea poate fi acordata in forme diferite. Concesionarea se face in baza unui contract prin care o persoana, numita concedent, transmite pentru o perioada determinata, unei alte persoane, numita concesionar, care actioneaza pe riscul si pe raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public, in schimbul unei redevente.

Titularul contractului de concesiune trebuie sa parcurga atent clauzele existente pe verso-ul contractului de concesiune unde sunt concret stipulate conditiile de preluarea locului de veci in cazul decesului titularului de contract
Referitor la interesul initiatorului topicului,respectiv vanzare loc de veci,aspectul poate fi lamurit numai la nevelul administratiei cimitirului
De regula,locurile de veci se utilizeaza in baza contractelor de concesiune,incheiate in anumite termene si conditii ,pe diferite perioade de timp
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Concesiune deacata deacata Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot prelungi un act de concesiune pe un loc de veci, care a fost concesionat pe 25 de ani, mentionez ca persoana care a ... (vezi toată discuția)
Morminte - mostenire ? oanaportar oanaportar - pt. 2 morminte bunicii mei au incheiat un Contract de concesiune. - dupa decesul lor, tatal meu - singurul lor copil, va trebui sa faca mostenire, 1. - ... (vezi toată discuția)