avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii legate de documentele pe care trebuie sa le am si sa le depun pentru dezbaterea succesiunii.
Am inteles ca prin tribunal (hotarare judecatoareasca) este mai ieftin.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg.
Mostenitorii legali sunt: mama, sora mea si cu mine.
Multumesc si astept cu nerabdare.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
oana ristea, utilizator
Cel mai recent răspuns: oana ristea , utilizator 13:00, 28 Octombrie 2014
nu este mai ieftin. La instanta se merge numai daca mostenitorii nu se inteleg.
Chiar daca vei apela la instanta tot trebuie sa mergeti la notar sa luati o incheiere prealabila si obligatorie pentru a vi se admite cererea de dezbatere a succesiunii in instanta.
daca va angajati avocat puteti ajunge ca si costuri tot ca la notar in plus la notar , adica pe cale amiabila este mai rapid.
Insa bineinteles dvs decideti, insa decideti in cunostinta de cauza si nu din auzite...
multumesc de raspuns ...intrebarea era ce documente trebuie sa pregatesc.
Legat de rapid sau nu...nu ma grabesc si vb in cunostinta de cauza ca-i mai ieftin (s-a facut pentru bunica si nu s-a platit onorariu procent din valoare masei succesorale).
este de trebuinta sa va spuna NOTARUL si secretarul primariei ca sa nu bateti campii degeaba!
nu fac prin notariat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata decedat in ianuarie 2015-dezbatere succesiune-informatii /costuri DocMadalina DocMadalina Notar sau instanta?Ar trebui sa ma grabesc,daca depasesc termenul de 6 luni o sa intervina alta taxe? (vezi toată discuția)
Succesiune peraspera peraspera 1. Cum se poate face mai ieftin...(notar sau justitie) 2. Averea: un apartament 4 camere + 1 Dacie rabla (nu merge) 3.PFA vrea sa isi stabileasca sediul ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Care este termenul pentru taxa de succesiune si unde trebuie depusa? Unde este mai ieftin? Se poate rezolva si la primarie cu succesiunea? (vezi toată discuția)