Buna ziua,
Eu, impreuna cu cativa colegi de facultate, am inceput sa lucram, in timpul liber, pentru un call-center online, din alta tara. Site-ul respectiv nu ne plateste pentru tot timpul petrecut online, ci numai pentru timpul efectiv in care suntem in legatura cu un client pentru a rezolva problema acestuia. La sfarsitul lunii, banii sunt trimisi pe cardul payoneer al liderului de echipa, pentru toti membrii echipei, dupa care ii impartim intre noi. Momentan, lucram fiecare de acasa, sau ne strangem cu laptopurile, acasa la unul dintre noi.
M-am gandit sa deschid un SRL, sa inchiriez un spatiu, sa fac contract cu un furnizor de internet, sa cumpar niste calculatoare si sa lucram de acolo. Banii sa ii primesc in contul firmei si sa-i predau mai departe catre colegi, contra unui comision de 10-20%, folosit pentru a acoperi costurile. M-am gandit sa inchei un contract de prestari servicii cu ei prin care ma oblig sa le pun la dispozitie calculatoarele si conexiunea la internet si sa le asigur transferul banilor.
Am inteles ca pentru ca totul sa fie legal, codul caen principal al firmei trebuie sa fie 6499 – Alte intermedieri financiare si ca restul colegilor trebuie sa completeze si sa depuna declaratia 200, pentru castigul realizat.
Va rog sa-mi spuneti daca lucrurile sunt sau nu corecte, in modul in care m-am gandit eu sa le fac. Apreciez orice raspuns si va multumesc, in avans.