buna ziua,
as dori sa stiu daca dupa ziua in care s-a implinit termenul de incercare, condamnarea dispare de la sine din cazier.
in ce conditii ea mai poate ramane?
multumesc
Reabiliatarea opereaza de drept, in virtutea legii, in cazul suspendarii conditionate .
Asadar, dupa scurgerea termenului de incercare ( compus din pedeapsa efectiv aplicata la care se adauga doi ani ), nu vor mai exista mentiuni in cazierul judiciar.
In cazul in care nu s-a procedat la radierea condamnarii suferite , va puteti adresa instantei de judecata, pentru a constata ca a operat reabilitarea de drept.
Reabilitarea inlatura interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare.
In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."
Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.
Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.
Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.
Cazier - reabilitare
ady0
buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)