avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public versus PFA
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public versus PFA

Buna ziua,ma voi angaja pe post de arhitect sef la primarie si am PFA de cativa ani pe proiectare constructii civile-inginer constr cod caen 7112.Am voie sa continui sa lucrez pe pfa?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: a-alida , utilizator 06:10, 29 Octombrie 2014
Nu, trebuie desfiintat PFA-ul si eventual sa fiti asociat intr-un SRL, dar sa nu fiti administrator
Art. 96 din Legea nr.161/2003:
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
Si cum pot sa fiu asociat intr-un SRL daca nu am un PFA astfel incat sa pot incheia un contract de colaborare.Cum pot fi fiscalizat daca nu am nici o evidenta la Finantele Publice.
Kyandra a scris:

Atata vreme cat PFA-ul dvs. nu incheie contracte cu institutia cu care aveti raport de serviciu sau nu ofera consultanta unor agenti economici care pot avea relatii contractuale cu acea institutie, nu este nici o incompatibilitate. Mai pe romaneste, daca ati fost, sa zicem, expert in atragerea de fonduri europene, sunteti in incompatiblitate daca oferiti consultanta unei societati care incheie un contract in acest domeniu cu institutia respectiva; in rest, cat timp activitatea desfasurata de dvs. nu "se pupa" cu serviciul dvs, nu sunteti in incompatibilitate; spor la treaba!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public cu pfa a-alida a-alida Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:sunt angajat pe functie de arhitect sef ceea ce inseamna ca eliberez certificate de urbanism dar vreau sa ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate ioan111 ioan111 Am un SRL -EXPLOATARE FORESTIERA, unde fratele meu este administrator. As putea executa prestari servicii la mine in canton, eu fiind inginer sivic (vezi toată discuția)
Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)