avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor opere create in cadrul unor ateliere ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor opere create in cadrul unor ateliere de lucru

Buna ziua,

Cine detine drepturile de autor ale unor picturi create de copii cu handicap fizic in cadrul unor ateliere de lucru organizate de o asociatie nonprofit?
Ca sa pot sa folosesc aceste picturi trebuie sa cer acordul asociatiei din care fac parte acesti copii cu nevoi speciale? Sau trebuie sa cer acordul parintilor sau tutorilor legali?
Mai exact, cum trebuie procedat ca sa nu incalc legea drepturilor de autor?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: emillius , utilizator 09:42, 4 Noiembrie 2014
drepturile de autor apartin copiilor cu handicap fizic, daca nu au fost cesionate catre atelier (daca nu exista o conventie incheiata cu atelierul in acest sens).

In cazul minorilor , dr. de autor pot fi cesionate de catre minor cu incuviintarea parintelui sau al tutorelui;

in cazul in care minorul este incapabil (pus sub interdictie judecatoreasca), dr. de autor pot fi cesionate de incapabilul insusi cu incuviintarea reprezentantilor legali.

In consecinta trebuie vazut la cine sunt aceste drepturi- la minori sau la atelierul respectiv
nu exista nici in statutul de membru si nici in cererea de adeziune o astfel de cedare a drepturilor asupra creatiilor copiilor.
asociatia spune ca nu este nicio problema, drepturile asupra creatiilor apartin asociatiei pentru ca au fost creeate cu materialele asociatiei.
ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membri fondatori minori indian indian Cativa liceeni (15-17 ani) doresc sa infiinteze o asociatie pentru tineret. Cine semneaza actele de infiintare - ei si parintii lor ? Imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Pictura virtuala - drepturi de autor timea timea Buna ziua ! Am creat peste 60 de picturi digitale si am deja cerere pentru ele. Variantele de vinzare dorite sint: 1. O copie dupa originial in format ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)