avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Am pierdut titlu de proprietate pe numele bunicii , nu cunosc vanzatoru proprietatea este din 1938 , la arhive nu gasesc nimic pentru ca nu stiu numele vanzatorului , am istoric de rol fiscal , fisa juridica a imobilului , autorizatie pe unu din corpurile de casa , cartea de imobil din '38 a bunicii . Ce trebuie sa fac in continuare ca sa obtin acest titlu de proprietate pentru ca nu pot sa fac cadastru nici intabulare.
Cel mai recent răspuns: Maria Claudia , Avocat 17:13, 30 Mai 2009
Este o situatia mai delicata dar se poate rezolva printr-o actiune in constatare in refacerea inscrisului .Sunt putine spete de acest gen , sau cel putin eu am vazut doar cateva.
Va puteti adresa judecatoriei , in vederea refacerii inscrisului distrus/pierdut.
Sincer, ma indoiesc ca ati fi putut intabula cu un titlu de proprietate din 1938. Daca este vorba de teren intravilan si constructie, cel mai simplu ar fi obtinerea Ordinului prefectului pentru constatarea dreptului de proprietate pentru casa si curte. Mergeti la primaria unde se afla imobilul si solicitati intocmirea documentatiei in acest sens (va trebuie o schita cadastrala a terenului si cladirii, iar primaria va depune extrase din registrul agricol din 1990, din registrul cadastral din acelasi an, declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, istoric de rol fiscal). Cererea trebuie sa o faca persoana care figura ca platitor de impozit in anul 1990 si care apare in registrul agricol si cadastrul din acelasi an.
Succes!
Actiune in constatare pentru refacerea inscrisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare? e posibil asa? julius jr julius jr parintii unui prieten au construit o casa in anii 1970. Casa e trecuta in reg agricol al comunei respective,prietenul meu a scos copie dupa reg. agr.,istoric ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate SIMIEMI SIMIEMI Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: in anul 1981 bunicii sotului cumpara casa la tara iar dreptul de folosinta pentru 250 mp li se ... (vezi toată discuția)