avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INTIMPINARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

INTIMPINARE

Buna ziua ,

Am primit o citatie de la tribunal din partea Administratiei Financiare pentru atragerea raspunderii administratorilor la firma pe care am bagat-o in insolventa in ianuarie 2014 .

In septembrie ar fi trebuit sa se termine cu insolventa ( direct faliment ) , dar am inteles ca acum trebuie demonstrata reaua credinta a administratorului pentru starea firmei . Mentionez ca am doar datoriile la stat , nu am avut furnizori neplatiti , doar un credit la banca pe care nu am mai putut sa il achit si s-a achitat prin vanzarea cf procedurii a bunului care era garantat la banca .
In urma vanzarii , statul a incasat doar TVA -UL ( 3600 lei ). Am datorii la stat in suma de 40000 lei + penaliltati nenorocite .
Intrebari :
Am vorbit cu un jurist care imi va face o intimpinare , iar dupa aceasta intimpinare sa iau legatura cu un avocat .Este legala facuta intimpinarea de un jurist sau trebuie stampila unui avocat ???
Ce sanse am sa scap fara sa platesc aceste datorii , consider eu nu foarte mari ( datoriile sunt acumulate din cauza crizei economice - am functionat cu magazinul intr-un supermarket care nu mai mergea ff bine - putini clienti , in zona a mai aparut alt supermarket( concurenta ) , am avut acest credit si am incercat cat am putut sa il achit , crezand ca il pot duce pana la capat . Mentionez ca am si platiti la stat in ultima vreme , intrucat aveam conturile poprite si incasarile intrau la Finante .( deci ce sanse am )
Atragerea rapunderii este si pentru administrator cat si pentru asociat ? ( sotul este administrator , iar eu sunt asociat si am calitate de salariat in cadrul unei institutii publice . Ce am putea face sa scapam de aceasta "pedeapsa " ???
VA MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:22, 29 Octombrie 2014
Intampinarea poate fi facuta de catre oricine, chiar si de dvs. Important este continutul ei si exceptiile ce pot fi invocate. Ar fi indicat insa, sa va angajati un avocat care sa va sustina/reprezinte interesele in fata instantei de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Puteti sa contactati de la inceput un av care sa formuleze intampinarea si ulterior sa va reprezinte.Juristul respectiv poate formula intampinarea dar aceasta va trebui semnata de sotul dvs.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea solidara a administratorului mireacaty mireacaty Buna ziua , As dori sa stiu , daca exista cazuri solutionate in favoarea administratorului pentru urmatoarea speta : Am intrat cu firma in insolventa ... (vezi toată discuția)
Insolventa mireacaty mireacaty Buna ziua , Am o firma intrata in insolventa din ian 2014 . Prin procedura s-a vandut bunul din firma ca sa se poata achita datoriile . Prin vanzare s-a ... (vezi toată discuția)
Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)