avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Recuperare pierderi fiscale pentru venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Recuperare pierderi fiscale pentru venituri din strainatate

Buna ziua,

Intrebarea mea este legata de completarea formularului 201 pentru venituri din strainatate. Din ce observ, formularul nu permite introducerea pierderilor fiscale dintr-un an precedent. In situatia in care exista un venit pe anul curent, cum se "aminteste" pe formular de pierderea din anul precedent pentru ca organul fiscal sa o ia in seama?

Intrebarea mea vine si datorita faptului ca in declaratia 101 exista o sectiune in care se completeaza pierderi de reportat din anii anteriori. De asemenea in formularele adresate IRS-ului american exista aceasta sectiune ("Loss carryover"). Astfel mi se pare straniu ca in formularul 201 nu exista aceasta sectiune, lucru ce ar putea duce la erori. A fost cineva intr-o situatie similara si doreste sa relateze experienta sa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviuefer , utilizator 14:17, 29 Octombrie 2014
101 este pentru PJ. Daca vreti o comparatie declaratia similara aferenta veniturilor obtinute din Romania trebuie sa faceti referire la declaratia 200.

Aveti un link unde s-a mai discutat problema:

www.avocatnet.ro/content/for...
M-am lamurit. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere fiscala pfa ana_mirea ana_mirea sunt Intreprindere Individuala, autorizata din iulie 2008, platitor de TVA si impozit pe venit real. In 2008, 2009 si 2010 am inregistrat pierderi fiscale. In ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul NNorbert NNorbert Buna ziua Care este formula de calcul pentru pierderea fiscala? Rezultatul dupa calculele facute se trece in decl.101 la randul 37? Multumesc (vezi toată discuția)
Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe venit? deionara deionara Buna ziua, Colaborez cu o companie straina (practic un site de internet unde m-am inregistrat, ofer servicii de consiliere, iar ei imi trimit banii pe care ... (vezi toată discuția)