avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale garantii reale mobiliare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

garantii reale mobiliare

eu detin 100 parti sociale la o firma pentrui care constitui o garantie real mobiliara (gaj) pentru a obtine un credit.
daca nu platesc, este posibil ca bancasa devina asociat al firmei la care detin partile sociale prin preluare fortats a acestora sau prin hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de cesionare a partilor sociale?
In situatia in care nu se va achita creditul ,banca va trece la valorificarea garantiilor mobiliare ( vanzarea acestora ).
dar legea 31/90, art 202 spune ca transmiterea catre persoane din afara societatii este permisa daca a fost aprobata de asociatii reprezentand 3/4 din capitalul social. acest articol nu se aplica in cazul garantiilor reale mobiliare?
Clauza cu care Dvs. ati fost de acord la semnarea contractului de credit -clauza referitoare la constituirea garantiei reale mobiliare asupra partilor sociale proprietatea Dvs. detinute in societate -reprezinta acceptul de a executa garantia, acordat bancii in caz de neplata a creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire abuziva din firma mariaPad mariaPad Sunt detinator a 50% din partile sociale ale unui srl. Celelalte 50% sunt detinute de o familie a unor fosti prieteni. Avem impreuna o investitie importanta ... (vezi toată discuția)
Probleme credit pe firma DFlorin DFlorin Buna ziua,am un credit pe firma de 30000 ron la brd ,fara nici o garantie,care se reinoieste la fiecare an iar lunar plateam doar o dobanda la aceasta ... (vezi toată discuția)
Garantie reala mobiliara asupra creantelor prezente si viitoare si/sau cesiune de creanta? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cun un sfat in urmatoarea problema: o societate comerciala doreste sa contracteze un credit. Una din conditiile bancii a fost ... (vezi toată discuția)