avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se plateste indemnizatia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se plateste indemnizatia pentru CCC?

Buna ziua, nelamurirea mea este daca indemnizatia de crestere a copilului se plateste de pe o luna pe alta, adica perioada mea de ccc s-a terminat pe data de 26.10.2014 si as vrea sa stiu daca mai primesc si in noiembrie ceva bani sau luna octombrie a fost ultima in care am primit, de ce am nelamurirea asta? pentru ca eu primeam 1300 leiluna si in luna octombrie 2014 am primit doar 1100 lei si nu inteleg de ce.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:24, 29 Octombrie 2014
1. Indemnizatia pentru concediu cestere copil (CCC) se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.

2. - Spuneti daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.
- Dada raspunsul este DA atunci dvs. beneficiati de indemnizatie pentru CCC cu o luna mai putin (luna rezervata tatalui).
Nu am solicitat ca sotul sa beneficieze de acea luna
1. Nu e neaparat nevoie sa solicitati dvs. ci daca tatal copilului indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC.

2. - Cand ati facut dosarul pentru indemnizatie pentru CCC nu vi s-a cerut si o declaratie de la sot ca a avut sau nu venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sau o adeverinta de la ANAF cu veniturile sotului?
- Daca nu vi s-a cerut atunci s-a considerat ca tatal copilului indeplineste conditiile si atunci v-a redus perioada de plata a indemnizatiei pentru CCC cu o luna.
Nu mai tin minte daca mi sa cerut vreo declaratie pt ca eu am trecut dintr-un concediu in altul si la primul copil am prins legea veche iar la al doilea legea noua, si in cazul asta el primeste indemnizatia? Pt ca el a fost la serviciu.
Mergeti la AJPIS (de unde ati primit indemnizatia lunara) si lamuriti problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 2 ani Aura Pop Aura Pop Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , sotul nu lucraza si nici nu a realizat veniturii in ultimile 12 ... (vezi toată discuția)
Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil aurelia florentina aurelia florentina buna seara as dori sa stiu ultima luna care ar trebui sa o ia tatal de concediu crestere copil daca acesta nu a realizat venituri i se plateste tot mamei ... (vezi toată discuția)