avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Raportul dintre I.I. si functia publica.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Raportul dintre I.I. si functia publica.

'na seara !

Ma adresez dvs. in speranta ca ma veti putea lamuri in legatura cu o situatie mai delicata.

D-nul Ion Popescu a infiintat o intreprindere individuala care s-a abilitat ca serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Sus-numitul Ion Popescu este functionar public, mai precis are functia de Sef al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor al municipiului A.

a) Se afla d-nul Popescu intr-o situatie de incompatibilitate ?
b) Dar in situatia in care I.I. Ion Popescu incheie un contract cu o primarie a municipiului B ?
c) Dar in situatia in care I.I Ion Popescu incheie un contract cu o scoala din municipiul A ?

Bonus : Aceste contracte trebuie mentionate in declaratiile de avere si interese ?

Va multumesc pentru timpul acordat,
Tavi S.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
Tavi_S, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 6 Noiembrie 2014
Eu as aplica prevederile Legii 155/2010 a politiei locale, respectiv ART.21 alin.(2), conform caruia politistului local ii sunt interzise urmatoarele:
lit. e) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor operatori economici, cu excepţia calităţii de acţionar;
lit. g) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este salarizat, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar - artistică
Ca urmare, as constata o stare de incompatibilitate.
L. 155/2010 nu este aplicabila in cazul de fata. D-nul Ion Popescu nu este politist local. SPCLEP nu are legatura cu Politia Locala.

Se poate aplica Art. 96 din Legea nr.161/2003 ?

(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
Este corect raspunsul de mai sus ? Am nevoie de o confirmare, va rog !
Ca functionar public poti detine o firma sau un Pf ,numai ca prin activitatea pe care sa o desfasori sa nu ai tangenta cu locul de munca ,unde lucrezi tu ca persoana precum si locurile de munca al rudelor pana la gradul IV.
Trebuie sa ti cont ca prin activitatiile ce le desfasori sa nu intri in grupuri de interese cu prieteni sau persoane cunoscute de multa vreme etc.
Daca esti corect n-ai probleme ,citesti Legea 161/2003 dar ti-am explicat pe inteles .
Este corect raspunsul dat anterior cu mentionarea textului de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Incompatibilitate funcționar - profesor Beni1984 Beni1984 Bună ziua! În județul Arad, niște funcționari au fost declarați incompatibili pentru că erau și angajați ai unor școli. Dacă un funcționar public ... (vezi toată discuția)
Functionar public si asistent de cercetare ºtiinþificã ana_maria34 ana_maria34 Buna ziua, Ca functionar public ai voie sa fii si asistent de cercetare ştiinţifică cu norma de 4 ore? Exista vreo incompatibilitate? (vezi toată discuția)