avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cursuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cursuri

Buna ziua!
Am o societate comerciala cu obiect de activitate formarea profesionala.Pe langa cursurile de calificare avem si cursuri de Igiena.Am incasat de la o societate contravaloarea taxei de curs pentru 11 persoane ce urmau sa faca cursul de igiena si la final sa sustina examenul de absolvire.Este o practica generala ca la aceste cursuri sa nu se prezinte cursantii (dureaza 3 zile si de obicei persoanele refac aceste cursuri odata la 3 ani si considera ca nu mai au ce invata, dar sunt obligati de DSV sa aiba acest certificat)
Firma mea find la inceput nu are "conexuni"sa pot "aranja"cu membrii comisiei sa fie promovati cursantii fara sa fie prezenti , drept pentru care am solicitat prezenta cursantilor si la curs si la examen. Administratorul societatii care a platit cursurile a motivat ca nu poate scoate din productie angajatii si sa ma "descurc", fapt care nu a fost posibil.Eu am tinut cursurile , cursantii respectivi au lipsit, DSV-ul la examen nu accepta liste cu absenti, se alcatuieste o lista doar cu persoanele prezente pentru care se si elibereaza certificatul de absolvire,motiv pentru care nu pot dovedi faptul ca au fost absenti la examen.Acum administratorul societatii a depus o actiune in instanta pentru recuperarea sumei achitate. Cum pot raspunde acestei actiuni ? Exista vreo norma referitoare la situatiile de genul acesta ? Sunt obligat sa-i returnez banii cu toate ca ei nu au fost prezenti la cursuri ?
Spre exemplu eu am platit la facultate taxa anuala , dar fiind plecat din tara nu am putut frecventa cursurile nu am sustinut sesiunile de examene si drept urmare am pierdut anul si nici nu s-a pus problema sa mi se returneze suma platita.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 31 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti obligat sa returnati banii respectivi intrucat culpa neobtinerii calificarii respective de catre cursanti nu va apartine dvs; la actiunea respectiva trebuie sa va aparati formuland o "Intampinare"in termenul fixat in citatie (de regula 10 sau 25 de zile), solicitand instantei inclusiv probe pentru a va demonstra afirmatiile! Apreciez ca ar trebui sa apelati la un avocat care fie sa va formuleze intampinarea respectiva, fie sa redacteze atat intampinarea, dar si sa va reprezinte in instanta in litigiul respectiv!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contractul incheiat exista vreo prevedere legata de obligativitatea prezentarii la cursuri a salariatilor ?
Nu a fost incheiat nici un contract, s-a eliberat factura si chitanta pentru suma incasata , pe factura s-a specificat ce reprezinta suma incasata.
In aceasta situatie , cred ca va trebui sa convingeti instanta ca nu este greseala dvs , ci a formatorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai eu sunt furnizorul de formare profesionala, clientul ma cheama in instanta pt ca vrea banii inapoi pt un curs la care nu s-a prezentat , el solicitand direct certificate de absolvire , certificate care nu le pot elibera fara sa fie prezente persoanele la examen

Alte discuții în legătură

Ce autorizari am nevoie si de unde Roxana83 Roxana83 Buna ziua , vreau sa infintez o societate care sa organizeze cursuri de prin ajutor conform art. 10 din legea SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA nr. 319 si HG ... (vezi toată discuția)
Diploma suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cazul in care un trainer de vanzari sustine cateva ore (are diploma de formator, insa actioneaza si ca angajat al unei societati ce ... (vezi toată discuția)
Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)