avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autosesizare Parchet pentru tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autosesizare Parchet pentru tentativa de omor

Buna seara! 3 prieteni sunt acuzati de tentativa de omor, au batut un baiat pe strada, are certificat de 21-22 de zile de ingrijire, parchetul s-a autosesizat si au deschis dosar penal pt loviri si alte violente dupa care l-au schimbat in tentativa de omor deoarece medicul a spus ca viata respectivului a fost pusa in pericol.Dupa 2 saptamani de la bataie procurorii au facut perchezitii domiciliare la 7 persoane din care au retinut doar 3, cel batut spunand ca au fost 4 insi doar ca pe 3 i-a recunoscut.Cei 3 sunt arestati preventiv, doar ca unul din ei este nevinovat. Cati ani risca? avand in vedere ca cel nevinovat nu are cazier, a fost saltat doar pt ca au fost gasite in urma perchezitiilor arme albe?Poate fi schimbata masura arestului preventiv in control judiciar sau arest la domiciliu? Au facut contestatii peste contestatii si toate au fost respinse...ce se poate face? Multi mi-au spus ca ar trebui sa fie schimbat avocatul...:(
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:27, 29 Octombrie 2014
ar trebui schimbat si avocatul daca intr-adevar considerati ca nu apara corespunzator:

Omorul

Art. 188. - (1) Uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Tentativa se pedepseşte.

Pedepsirea tentativei

Art. 33. - (1) Tentativa se pedepseşte numai când legea prevede în mod expres aceasta.
(2) Tentativa se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. Când pentru infracţiunea consumată legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă, iar instanţa s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.
privitor la arestul la domiciliu cititi art 218 si urmatoarele din codul de procedura penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa maxima pentru tentativa de omor crf crf pedeapsa maxima pentru tentativa de omor,distrugere de bunuri prin incendiere si violare de domiciliu (vezi toată discuția)
Ce pedeapsã rişti pentru tentativã de fals în acte, fals ... cristina9696 cristina9696 Ce pedeapsã rişti pentru tentativã de fals în acte, fals sub semnãturã privatã în cazul unei adeverințe de venit pentru un presupus credit la bancã? (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste tentativa de furt urmata de violenta Razvancami Razvancami Care este pedeapsa pt tentativa de furt urmata de violenta pt pastrarea pradei? (vezi toată discuția)