avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie de casa

unchiul meu vrea sa mi faca donatie o casa.el nu are copii ,parinti sunt decedati si a fost insurat sau poate mai este dar numai pe acte deoarece sa despartit de nevasta si nu stiu dc a facut actele de divort pt ca nui prea place sa umble pt acte si este si mai dificil din fire.el mai are doar 2 fratii in rest rude de gradu unu nu.Se poate ataca de cineva donatia.eu as dori ca dupa donatie in termen scurt sa o vand.CE ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: cristinagy , utilizator 10:15, 1 Noiembrie 2014
Daca este căsătorit si va ramane pana la decesul sau căsătorit . Soția poate cere reductiunea donației daca aceasta încalcă cota de rezerva succesorala.
cristinagy a scris:

unchiul meu vrea sa mi faca donatie o casa.el nu are copii ,parinti sunt decedati si a fost insurat sau poate mai este dar numai pe acte deoarece sa despartit de nevasta si nu stiu dc a facut actele de divort pt ca nui prea place sa umble pt acte si este si mai dificil din fire.el mai are doar 2 fratii in rest rude de gradu unu nu.Se poate ataca de cineva donatia.eu as dori ca dupa donatie in termen scurt sa o vand.CE ma sfatuiti sa fac?

ar fi bine mai intai sa faca actele de divort si apoi donatia/vanzarea- ca este mai sigura
casa a fost cumparata de el cand nu era casatorit
Cand e vb de mostenire nu conteaza cand a fost cumparata. Daca femeia aia ii mai e sotie la data decesului, il mosteneste si e mostenitor rezervatar.
E greu sa il intrebati daca a divortat ?
da.pt ca este o persoana foarte dificila si cam cu putina scoala

Alte discuții în legătură

Părinții mei vor să treacă un apartament pe numele meu. cum ar fi mai bine: prin donație sau prin vânzare-cumpărare? Bogdan.Ro Bogdan.Ro Buna ziua, Parintii mei vor sa treaca un apartament pe numele meu, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine prin donatie sau vanzare cumparare ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Cedare drept de proprietate exclusiv lory_ lory_ Buna seara As dori sa stiu ce modalitati de transfer al proprietatii pot exista intre parinti si unul dintre copii, acesta fiind casatorit, dar astfel incat ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament cu credit ipotecar, dobândit de proprietar prin donație de la un unchi decedat: de ce trebuie să treacă trei ani de la deces ca să fie banca de acord cu creditul? Doruteus Doruteus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in privinta urmatoarei probleme. Dorim sa cumparam un apartament in Bucuresti, iar proprietarul il detine sub ... (vezi toată discuția)