avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drept de proprietate exclusiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drept de proprietate exclusiv

Buna seara
As dori sa stiu ce modalitati de transfer al proprietatii pot exista intre parinti si unul dintre copii, acesta fiind casatorit, dar astfel incat sa nu aiba dreptul si sotia acestuia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 03:50, 3 Aprilie 2013
Donatie scutita de raport, insa la decesul parintilor daca mai aveti frati , acestia pot cere reductiunea liberalitatilor excesive pentru cota de rezerva succesorala ce le este incalcata. Donatia este scutita si de impozit intre rude pana la grad 3 inclusiv. poate parintii dvs mai au si alte bunuri cu care sa l gratifice pe frate/sora si atunci nu se mai Pune problema reductiunii la decesul acestora.
O alta varianta destul de costisitoare este adoptarea regimului separatiei de bunuri si incheierea unui contract de vanzare cumparare intre dvs si parintii unde pretul sa fie real sincer si serios si sa se vada printr un transfer bancar, ca sa nu poate fi demonstrat la decesul acestora ca fiind in fapt o donatie si sa fie supusa reductiunii .
Celuilalt frate, necasatorit inca, ii va reveni un alt imobil. Este vorba de situatia in care sotia sa nu aibe niciun drept asupra imobilului primit de la parinti. Prin ce modalitate poate fi unic proprietar (fara a figura si sotia) asupra imobilului, acesta fiind deja casatorit?
Daca celalalt copil va fi si el gratificat sa se faca specificatia in donatia dvs si sa fie scutita de raport. Bunul donat este bun prorpiu al dvs, in caz de divort nu se va imparti , numai in caz de deces Sotia dvs va avea dreptul la cita de 1/4 din el daca vine in concurs la mostenire cu copii dvs s ,m d depunzand de clasa de mostenitori cu care vine in mod legal la succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate ciprinel ciprinel Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)