avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera legala in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera legala in concediu medical

va rog sa imi puneti cum este considerata o zi libera legala care este in perioada in care angajatul are concediu medical. aceasta zi se poate recupera? in cazul pe care il cunosc, angajatorul a stabilit ca angajatul chiar daca era in cm, nu s-a prezentat la munca deci si-a luat ziua libera legala in data respectiva.

de asemenea in cazul parintilor care ar fi avut dreptul la o zi libera in plus pe 15 sept, daca nu le-a fost acordata, se poate recupera?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 30 Octombrie 2014
Citez un raspuns pertinent oferit de colegul Tudor Valeriu pe aceiasi speta:

"Ziua in care ati fost in concediu medical (fie zi lucratoare sau nelucratoare) este zi in care nu ati prestat munca si nu aveti motive legale sa cereti compensarea ei cu alta zi libera sau sa va fie platita."

Sper sa va fie de ajutor.
bambi.2010 a scris:

.....

de asemenea in cazul parintilor care ar fi avut dreptul la o zi libera in plus pe 15 sept, daca nu le-a fost acordata, se poate recupera?


Nu exista aceasta posibilitate, intrucat nu exista text de lege pentru asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si sarbatorile legale laura_yt laura_yt am o nelamurire cu privire la concediul medical si sarbatorile legale, si anume daca am avut concediu medical intr o zi de sarbatoare legala, adica zi libera, ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna cezara costina cezara costina Cum se procedeaza in cazul unui salariat care a avut o luna de concediu medical in cursul anului, iar acum solicita concediul de odihna. Din zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical/ hg 79 2013 INA_FM INA_FM Stimata Doamna/Stimate Domn, Sunt la salariata la o insitutie bugetara si ma confrunt cu urmatoarea problema: - in perioada 10 -30 aprilie 2013 am fost ... (vezi toată discuția)