avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare procura

In urma cu 2 saptamani am solicitat autentificarea unei procuri speciale (succesiune) la una din misiunile diplomatice ale Romaniei. Din pacate in continut au existat erori si procura nu a putut fi folosita in Romania. Avand in vedere faptul ca nu s-a schimbat persoana pe care o imputernicesc ci numai o fraza in continut este necesara revocarea ei si intocmirea altui mandat sau pot solicita o procura noua (mentionez ca a fost deja comunicata la RNNPR) fara sa fac declaratia de revocare (costurile nu sunt deloc neglijabile si functionarii nu tocmai competenti:))? :)
Nu este necesară revocarea daca este o persoana de încredere si oricum este aceeași pe care o împuterniciți.
Dacă fraza schimba în tot sau in parte obiectul mandatului special se impune rectificarea procurii. Acum puteti opta intre revocare si un nou mandat sau rectificarea vechiului mandat.
revocarea adica acea declaatie care e o fraza o puteti face in noua procura....spuneti consulului chestia asta ca sa nu va mai taxeze....
Vedeti in primul rand ce vrea notarul unde se va dezbate mostenirea.
Nu se poate solicita un nou mandat fara revocarea primului - asa mi se spune. Intrebarea mea - este legal sau nu sa fac alt mandat fara declaratia de revocare? pentru ca logic eu puteam intalni la ghiseu alt consul care sa nu ma recunoasca si aveam procura autentificata fara probleme. In Legea Notarilor publici - atat cat eu am citit nu specifica decat anumite situatii legate de mandant si mandatar dar nu si de schimbarea continutului.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
dana2904, utilizator

Alte discuții în legătură

Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri) DanGheorghe DanGheorghe Bunàziua , as avea o intebare , Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare ... (vezi toată discuția)
Anulare procura Samulea Samulea Buna seara! Caut si eu o lamurire in privinta procedurii procurilor. Tatal meu mi-a facut mie personal o imputernicire sa il reprezint in relatia cu o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)