In urma cu 2 saptamani am solicitat autentificarea unei procuri speciale (succesiune) la una din misiunile diplomatice ale Romaniei. Din pacate in continut au existat erori si procura nu a putut fi folosita in Romania. Avand in vedere faptul ca nu s-a schimbat persoana pe care o imputernicesc ci numai o fraza in continut este necesara revocarea ei si intocmirea altui mandat sau pot solicita o procura noua (mentionez ca a fost deja comunicata la RNNPR) fara sa fac declaratia de revocare (costurile nu sunt deloc neglijabile si functionarii nu tocmai competenti:))? :)
Dacă fraza schimba în tot sau in parte obiectul mandatului special se impune rectificarea procurii. Acum puteti opta intre revocare si un nou mandat sau rectificarea vechiului mandat.
Nu se poate solicita un nou mandat fara revocarea primului - asa mi se spune. Intrebarea mea - este legal sau nu sa fac alt mandat fara declaratia de revocare? pentru ca logic eu puteam intalni la ghiseu alt consul care sa nu ma recunoasca si aveam procura autentificata fara probleme. In Legea Notarilor publici - atat cat eu am citit nu specifica decat anumite situatii legate de mandant si mandatar dar nu si de schimbarea continutului.