avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire

Buna seara. Am un copil din casnicia anterioara. Am facut sotiei procura la notar pentru scoaterea copilului din tara. Pot sa o anulez?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:10, 14 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Persoana care a făcut o procură notarială generală sau specială (mandantul) poate oricând să revoce această procură, prin declarație notarială de revocare a procurii în baza art. 2031 alin. 1 din noul Cod Civil.

Declarația de revocare a procurii se poate da la orice notar public român sau, dacă mandantul se află în străinătate, la consulatul României din țara în care se află.

Notarul public va solicita înscrierea declarației de revocare a oricărei procuri notariale în Registrul naţional notarial de evidenţă a procurilor şi revocărilor acestora (RNNEPR). RNNEPR este un registru administrat de către Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, în care se înregistrează procurile/mandatele date în scopul încheierii de acte şi îndeplinirii de proceduri notariale, precum şi actele de revocare a acestora. "
[ link extern ]
Nu e nicio procură.
Este o declarație de călătorie.
Se poate retracta tot la notar, însă trebuie să o comunicați poliției de frontieră.
Dacă fosta soție a iesit deja din țară, nu prea mai aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare procura ContSters320975 ContSters320975 Buna ziua! Odata cu plecarea mea din tara, am imputernicit-o pe mama sa ma reprezinte in toate modurile posibile(in instanta, pt eliberare doc.,administrare ... (vezi toată discuția)
Anulare procura Samulea Samulea Buna seara! Caut si eu o lamurire in privinta procedurii procurilor. Tatal meu mi-a facut mie personal o imputernicire sa il reprezint in relatia cu o ... (vezi toată discuția)
Anulare procura notariat (imputernicire) geo-vem geo-vem Cum se poate anula o procura (imputernicire)facuta la un notariat.Mai exct o societate a imputernicit o persoana si in momentul asta se doreste sa fie ... (vezi toată discuția)