avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare procura notariat (imputernicire)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare procura notariat (imputernicire)

Cum se poate anula o procura (imputernicire)facuta la un notariat.Mai exct o societate a imputernicit o persoana si in momentul asta se doreste sa fie anulata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:27, 12 Ianuarie 2014
In principiu, mergeti la acelasi notariat si solicitati revocarea procurii, cu consecinte pentru viitor, adica revocarea procurii produce efecte de la data efectiva a revocarii. In caz, contrar, incercati si la un alt notariat pentru revocare!
Multumesc frumos!!
Se poate revcala orice notariat mergeti cu o copie sau originalul procurii si cartea de identitate. Revocarea se face printr o declaratie si se inscrie intr un registru de evidenta a procurilor si revocarilor acestora tinut la nivel national .
Problema este ca se cunoaste notariatul unde s-a facut imputernicirea dar numai exista copia dupa procura .#-o
Cel care a dat procura adica mandantul cu cartea de identitate va solicita o copie simpla din arhiva notarului si va face acolo sau in alta parte declaratie de revocare a procurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire notariala ContSters180853 ContSters180853 am facut o imputernicire in bistrita ,eu m am mutat in alt oras ,iar acum as vrea sa o stric, sa o anulez . biroul notarial la care am facut o ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Propietate privata ContSters139941 ContSters139941 am facut o imputernicire pentru administrare unei persoane fizice.intrebarea este:cum pot sa anulez acea imputernicire?este nevoie de amandoua persoanele pt a ... (vezi toată discuția)
Revocare procura ContSters320975 ContSters320975 Buna ziua! Odata cu plecarea mea din tara, am imputernicit-o pe mama sa ma reprezinte in toate modurile posibile(in instanta, pt eliberare doc.,administrare ... (vezi toată discuția)