avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietate privata

am facut o imputernicire pentru administrare unei persoane fizice.intrebarea este:cum pot sa anulez acea imputernicire?este nevoie de amandoua persoanele pt a anula acel act?este nevoie de acel act sa l am sa pot anula imputernicirea?
Cel mai recent răspuns: corina_serbanescu61 , utilizator 21:58, 6 Iulie 2010
Persoana care a eliberat procura poate revoca imputernicirile si anula valabilitatea procurii in orice moment;
Despre revocarea imputernicirilor si incetarea valabilitatii procurii reprezentatul este obligat sa-i informeze pe reprezentant si pe tertii cunoscuti de el cu care reprezentantul urma sa contracteze.
in consecinta trebui sa merg la un birou notarial si sa solicit revocarea sa inteleg?i mi trebui sa iau cu mine acea imputernicire?sau este nevoie decat sa iau buletinul meu de identitate?
Mergeti la un notar public si veti da o declaratie de revocare a acelei procuri, iar din momentul revocarii procura nu va mai produce efecte juridice.Notarul public va trimite declaratia de revocare la INFONOT Bucuresti , iar dvs.il notificati pe mandatar ca ati revocat procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura simomagda simomagda Cat timp este valabila o procura in situatia in care nu este specificat nici un termen ?Cum se poate anula aceasta procura ? (vezi toată discuția)
Anulare procura Samulea Samulea Buna seara! Caut si eu o lamurire in privinta procedurii procurilor. Tatal meu mi-a facut mie personal o imputernicire sa il reprezint in relatia cu o ... (vezi toată discuția)
Anularea împuternicirii de vânzare vlad nicolae vlad nicolae Vă rog să mă sprijiniţi în următoarea situaţie: O cunoştinţă a mea a cumpărat o locuinţă de serviciu în baza Legii 61/90 şi a Legii 85/92, în ... (vezi toată discuția)