avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare procura

In urma cu 2 saptamani am solicitat autentificarea unei procuri speciale (succesiune) la una din misiunile diplomatice ale Romaniei. Din pacate in continut au existat erori si procura nu a putut fi folosita in Romania. Avand in vedere faptul ca nu s-a schimbat persoana pe care o imputernicesc ci numai o fraza in continut este necesara revocarea ei si intocmirea altui mandat sau pot solicita o procura noua (mentionez ca a fost deja comunicata la RNNPR) fara sa fac declaratia de revocare (costurile nu sunt deloc neglijabile si functionarii nu tocmai competenti:))? :)
Nu o sa gasiti in legea notarilor care e lege speciala prevederile codului civil cu privire la mandat. Duceti va atunci la un notar, chiar notarul care va dezbate succesiunea sau luati legatura cu el, asa cum v a sugerat domnul avocat mai sus, si sa va dea un draft de procura spunandu i exact situatia asa cum ati spus o pe forum aici.
Consulul nu are studii juridice de obicei...
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
ContSters250994, utilizator
Noua procura ar revoca vechea procura sau ar constitui o modificare a aceleia.
Vorbiti cu notarul ca daca vrea ceva e bine sa nu va complicati.
Nu inteleg de ce nu ati angajat avocat intrucat era mult mai simplu.
Revocarea sau nerevocarea procurii anterioare depinde mult de continut de fraza de adaugat, semnificatia ei in continutul procurii...
Consulul nu v-a facut el procura, nu inteleg ce legatura are recunoasterea dv. de catre el... exista aceste servicii notariale la Consulat care sunt efectuate de juristi, indiferent de studiile consulului.
De asemenea, nu inteleg de ce anume va solicita revocarea procurii anterioare, nu vad temei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri) DanGheorghe DanGheorghe Bunàziua , as avea o intebare , Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)
Imputernicire barothistefan barothistefan Buna seara. Am un copil din casnicia anterioara. Am facut sotiei procura la notar pentru scoaterea copilului din tara. Pot sa o anulez? (vezi toată discuția)