avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declarare corecta a impozitului pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declarare corecta a impozitului pe profit

Buna ziua!
Tin contabilitate la o firma care in prezent este micro cu 3%. La 31.10.2014 va depasi 65.000 euro si va deveni platitoare de impozit pe profit.
Va trebui sa depun o D 010 prin care sa o declar platitoare de impozit pe profit incepand cu 01.10.2014.
In D 101 voi declara la sfarsitul anului impozitul de plata ca fiind diferenta dintre impozitul pe profit pe tot anul 2014 (01.01.2014-31.12.2014) care preconizez ca va avea o valoare destul de mica (in jur de 500 lei) deoarece are cheltuieli foarte multe, si impozitul pe venit pe primele 3 trimestre (01.01.2014-30.09.2014) in valoare de 8.000 lei, deci voi obtine o valoare negativa -7.500 lei care va reprezenta impozit de recuperat.
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca incepand cu 01.01.2015 voi mai avea impozit pe profit de plata sau nu pana la regularizarea integrala a acestei sume, care va dura foarte mult in cazul unui impozit pe profit de aproximativ 500 lei /an (7.500/500=15 ani).
Va rog frumos sa-mi spune-ti si daca va trebui sa depun declaratiile lunar sau pot sa le depun tot la trimestru.
Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: claudana , utilizator 12:54, 30 Octombrie 2014
D100 privind impozitul pe profit se depune trimestrial.

Puteti cere compensarea impozitului pe profit si cu alte impozite: de exemplu cele aferente salariilor.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc mult de tot pentru raspuns si va mai rog frumos sa-mi spune-ti daca exista o anumita perioada in care se poate compensa aceasta suma (3 ani, 5 ani).
Va multumesc frumos!
Cod proc fiscala:

Art. 135 Prescripţia dreptului de a cere compensarea sau restituirea

Dreptul contribuabililor de a cere compensarea sau restituirea creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la compensare sau restituire.
Va multumesc mult de tot!
Raspunsul dvs mi-a fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pe profit claudana claudana Buna ziua! Tin contabilitate la o societate care in perioada 01.01.2014-30.09.2014 a fost microintreprindere, iar in perioada 01.10.2014-30.12.2014 a devenit ... (vezi toată discuția)
Depunere d100 claudana claudana Buna dimineata! Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. Am o societate care a trecut de la micro la imp pe profit incepand cu 01.10.2014. In D101 depusa ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la microintreprindere cu 3% la 16% impozit pe profit claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti in cazul in care o microintreprindere care in prezent plateste trimestrial 3% impozit pe venit si are un capital ... (vezi toată discuția)