Buna ziua!
Tin contabilitate la o firma care in prezent este micro cu 3%. La 31.10.2014 va depasi 65.000 euro si va deveni platitoare de impozit pe profit.
Va trebui sa depun o D 010 prin care sa o declar platitoare de impozit pe profit incepand cu 01.10.2014.
In D 101 voi declara la sfarsitul anului impozitul de plata ca fiind diferenta dintre impozitul pe profit pe tot anul 2014 (01.01.2014-31.12.2014) care preconizez ca va avea o valoare destul de mica (in jur de 500 lei) deoarece are cheltuieli foarte multe, si impozitul pe venit pe primele 3 trimestre (01.01.2014-30.09.2014) in valoare de 8.000 lei, deci voi obtine o valoare negativa -7.500 lei care va reprezenta impozit de recuperat.
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca incepand cu 01.01.2015 voi mai avea impozit pe profit de plata sau nu pana la regularizarea integrala a acestei sume, care va dura foarte mult in cazul unui impozit pe profit de aproximativ 500 lei /an (7.500/500=15 ani).
Va rog frumos sa-mi spune-ti si daca va trebui sa depun declaratiile lunar sau pot sa le depun tot la trimestru.
Va multumesc mult de tot!
Va multumesc mult de tot pentru raspuns si va mai rog frumos sa-mi spune-ti daca exista o anumita perioada in care se poate compensa aceasta suma (3 ani, 5 ani).
Va multumesc frumos!
Cod proc fiscala:
Art. 135 Prescripţia dreptului de a cere compensarea sau restituirea
Dreptul contribuabililor de a cere compensarea sau restituirea creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la compensare sau restituire.
Depunere d100
claudana
Buna dimineata!
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. Am o societate care a trecut de la micro la imp pe profit incepand cu 01.10.2014. In D101 depusa ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.