avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost agresata de catre un agent de paza la scoala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost agresata de catre un agent de paza la scoala unde invata fiul meu

Buna ziua,
Ieri mi s-a intamplat un lucru incredibil. M-am dus la scoala sa il iau pe fiul meu, pe la ora 11.50-12.00, adica la terminarea programului de scoala. M-am legitimat la intrarea in scola, la agentul de paza. I-am spus la ce clasa ma duc, m-am conformat, i-am raspuns intrebarilor lui, cam multe intrebari. La aflarea numelui copilului meu, mi-a spus ca nu am voie sa intru sa imi vad/iau copilul pentru ca imi este interzis (cine imi intrezice? cred ca el, agentul de paza).
Mentionez faptul ca am divortat de sot acum 2 ani, copilul fiind in custodie comuna, cu exercitarea drepturilor parintesti de catre ambii parinti.
Revin la cele scrise si povestesc in continuare: I-am explicat agentului de paza ca am custodia comuna cu tatal copilului si ca avem dreptrui egale deci si sa imi vad si sa iau copilul si il rog frumos sa imi arate temeiul legal in baza caruia imi interzice el sa intru sa iau copilul de la scoala. Imi spune raspicat, total enervat ca doresc sa urc la etajul unde invata copilul meu. M-a amenintat ca ma da afara, ca daca eu chem politia (pentru ca asa aveam de gand sa fac) poate nu mai intru niciodata acolo si ca "am sa vad eu....", deci amenintari. Am insistat sa vina directorul pentru a lamuri situatia. El, agentul de paza, mi-a raspuns : cheama pe cine vrei tu, nu vei intra pentru ca nu ai voie. Incearca sa imi explice o situatie creata cu cateva luni in urma, de catre bunicul copilului meu, tatal fostului meu sot. Cum ca a fost o data sa il ia pe copil si nu l-a gasit pentru ca il luasem eu si a facut plangere la scoala impotriva mea sa nu mai intru sa iau copilul.
Incerca sa ma faca sa inteleg ca eu nu am voie sa intru si "gata". Sa plec! Intr-un final a venit si fostul meu sot, a confirmat faptul ca nu este nicio problema, si era si el, chipurile, extrem de mirat de situatia creata.

Intrebarile mele sunt: Unde pot sa fac plangere? Doresc ca aceste lucruri sa nu se mai intample mai ales ca oprirea mea in a-mi vedea copilul si a-l lua de la scoala, copil care de altfel ma astepta, nu avea niciun temei legal, scoala nu avea nimic in acest sens, nici macar sentinta de divort. Cine angajeaza acesti agenti de paza pentru scoli?Pot sa fac plangere la Inspectorat? La Parchet? Adresa catre scoala respectiva? Va rog sa ma invatati si sa ma indrumati. Tin sa va mentionez ca de ieri am atacuri de panica, pentru ca acel agent m-a agresat fizic si verbal, a pus mana pe mine sa ma dea afara...Va multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:40, 4 Noiembrie 2014
Sesizati in scris,printr-o adresa atat conducerea scolii cat si Inspectorat Scolar despre cele intamplate si solicitati sa fie luate masuri..
Agentul a avut probabil un comportament nepotrivit, trebuie sa stiti insa ca trebuie sa va asteptati copilul sa iasa de la ore si sa il luati cel mult din curte, nu aveti acces in scoala decat cand sunt programate intalniri intre profesor si parinte/ la sedintele cu parintii.
interesati-va cum se numeste societatea de paza (au denumirea tiparita pe haine) , si faceti o sesizare (si pe mail ca se ia in considerare) catre societatea de paza ....sa dati detaliile referitoare la imprejurari , data , ora ...si o sa vedeti ca acel agent nu va mai pazii scoala unde invata fiul dumneavoastra .
[...]nu aveti acces in scoala decat cand sunt programate intalniri intre profesor si parinte/ la sedintele cu parintii.

Din discutie am inteles ca e vorba de o scoala oarecare, ori d-voastra ,,citati" din regulamentul de ordine interioara al unei institutii cu un regim carceral.
De cand suntem toti cu telefoanele la noi 24 de ore, ,,uzanta" este sa suni pe d-na/d-l diriginte si sa stabilesti o zi/o ora de comun acord, dar de aici si pana la ce spuneti d-voastra...
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Copilul isi terminase orele de curs si astepta sa il iau de la afterschool.

Alte discuții în legătură

Violenta psihologica din partea invatatorului mihaialbert mihaialbert Buna ziua. Copilul meu este in clasa a doua. La ora de sport de patru ori a fost agresat fizic de catre colegii lui. Am adus la cunostiinta profesorului de ... (vezi toată discuția)
Agresiune copil la scoala miaaleja miaaleja buna ziua, azi fetita mea de 7 ani a venit de la scoala batuta de un coleg de clasa.dar batuta destul de bine are vanatai,zgarieturi pe fata.Am fost si am ... (vezi toată discuția)
Ia spus băiatului sa stea o ora in parc până când vine cineva sa îl ea Ioana barbat Ioana barbat As vrea sa știu dacă pot face o plângere la școală împotriva Doamne învățătoare a băiatului meu care este in grupa 0...in ziua in care băiatul meu ... (vezi toată discuția)