avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe durată determinată
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe durată determinată

Codul muncii permite încheierea o trei contracte succesive pe durată determinată. Fiecare contract poate avea o perioadă de 12 luni. În cazul în care se încheie 3 contracte succesive, fiecare din ele având o durată de o lună,.după ajungerea la termen a celui de al treilea contract se mai poate încheia un alt contract pe durat[ determinată. În cazul în speţă este vorba de o persoană pensionată pentru limită de vârstă.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 30 Octombrie 2014
Din interpretarea textului de lege, nu mai este posibila incheierea celui de-al patrulea c.i.m. pe durata determinata la expirarea duratei celui de-al treilea c.i.m.
1. Daca cumva acel "trei contracte succesive" au fost de fapt prelungiri ale contractului initial, prin acte aditionale, atunci se considera ca este un singur contract.

2. In aceasta situatie puteti incheia un alt contract pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contracte succesive pe perioada determinata promes promes Vreau sa va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:daca o persoana a fost angajata la un spital in functia de asistent medical cu 3 contracte succesive pe ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contract determinat tiberiu1976 tiberiu1976 buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea ... (vezi toată discuția)