avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte succesive pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte succesive pe perioada determinata

Vreau sa va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:daca o persoana a fost angajata la un spital in functia de asistent medical cu 3 contracte succesive pe o perioada determinata,la expirarea celui de-al treilea contract aceeasi persoana poate fi angajata pe o alta functie(de exemplu infirmiera) tot pe perioada determinata sau este considerat deja al patrulea contract succesiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 18 Octombrie 2011
Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, se prevede art.82 alin.4 C.mun. .. textul de lege nu face nicio referire daca aceste c.i.m. sunt incheiate pentru aceeasi functie sau pe functii diferite ...
Cf. art.82 (4)Codul Muncii,
4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata

In acest sens,incheierea celui de-al patrulea cim determinat intre aceleasi parti ,nu este permisa,chiar daca este vorba despre o alta functie.

Dar sigur este vorba despre 3 cim uri succesive ?Nu este vorba despre un contract initial cu doua prelungiri prin acte aditionale?
nu,este vorba despre 3 contracte succesive.
Daca contractul initial era prelungit prin acte aditionale,pana la expirarea perioadei atunci nu era nici o problema?
Va multumesc mult!
Da, nu era nicio problema daca contractul initial era prelungit prin acte aditionale,pana la expirarea perioadei ..

Codul Muncii prevede la art.82 alin.3 ca, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari, fara a mai limita numarul de prelungiri asa cum era inainte de modificarea acestui text de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca perioada determinata loredana080380 loredana080380 Buna Am intalnit o speta mai delicata si nu stiu cum sa procedez. S-a intocmit un cim per. determinata, inainte de incetare s-a intocmit act aditional 1 de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata petrica_pascal petrica_pascal Cate contracte de munca individuale , pe cate o perioada de cate o luna fiecare , pot fi incheiate succesiv intre angajat si angajator ? Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)