avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

Cate contracte de munca individuale , pe cate o perioada de cate o luna fiecare , pot fi incheiate succesiv intre angajat si angajator ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si ... SARBATORI FERICITE TUTUROR !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 19 Decembrie 2015
Art. 82

(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.
Se pot incheia maxim 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.

Nu cumva este vorba despre prelungirea duratei unui c.i.m. prin act aditional?
care este diferenta ? in cazul prelungirii prin act aditional , care este durata maxima prevazuta si acceptata de lege ?
In cazul prelungirii , numarul acestora este nelimitat inauntrul termenului de 36 de luni prevazut pentru durata maxima a unui c.i.m. pe durata determinata.

1. Asadar, Codul muncii nu prevede niciun numar maxim de prelugiri a duratei unui c.i.m. incheiat pe determinata.

2. art.82 C.mun.
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de munca nedeterminata 1ecaterina1 1ecaterina1 De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Marian325 Marian325 Un contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit si printr-un act aditional. Aceasta prelungire se face in limita a 36 de luni. De cate ... (vezi toată discuția)
Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? mariamarineci mariamarineci Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? Durata maxima a unui cim determinata stiu ca este de 36 luni; in interiorul ... (vezi toată discuția)