avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA

Un contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit si printr-un act aditional. Aceasta prelungire se face in limita a 36 de luni. De cate ori poate fi prelungita perioada determinata in cadrul acestei perioade de 36 de luni si care este perioada maxima a unei prelungiri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 25 Mai 2017
Prelungirea unui c.i.m. incheiat pe durata determinata se poate face de nemurate ori inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m., dar numai in conditiile prevazute la art. 83 C.mun.

Art.82 C.mun.
.....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
.....
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Imi puteti spune va rog, perioada maxima a unei prelungiri poate fi mai mare de un an sau mai mica/ egala cu un an? Multumesc.
Perioada de prelungire maxima poate fi calculata in functie de prima perioada a c.i.m.

De exemplu, daca initial avem in c.i.m. pe durata determinata de 3 luni , atunci prelungirea maxima poate fi de 33 de luni.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? mariamarineci mariamarineci Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? Durata maxima a unui cim determinata stiu ca este de 36 luni; in interiorul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata petrica_pascal petrica_pascal Cate contracte de munca individuale , pe cate o perioada de cate o luna fiecare , pot fi incheiate succesiv intre angajat si angajator ? Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)