Mi s-a facut o reclamatie pentru o amenintare si santaj care nu a avut loc, reclamantul are o problema personala cu mine, cum stau lucuririle, eu am fost la sediul firmei lui pentru a discuta o problema pentru care nu am ajuns la un acord, iar acesta a considerat ca este bine sa imi faca o reclamtie prin care cred eu a vrea sa ma intimideze, in sprijinul reclamatiei sale acesta vine cu 3 matori dintre care 2 sunt angajatii lui in mod direct si al3a colaborator al acestuia, nu exista niciun precedent, nicio inregistrare audio sau video pentru ca nu exista aceasta amenintare sau santaj, doar acesti martori care nu pot fi deloc obiectivi, parerea mea. Poate fi demontata aceasta reclamatie cu acest argument? Ca martorii nu sunt obiectivi?
Buna ziua, prin "reclamatie"faceti referire la plangere penala? Daca nu ati fost convocat la sediul unui organ de cercetare penala nu aveti certitudinea ca aceasta persoana ar fi facut plangere penala impotriva dvs. Pentru a combate sustinerile acelor martori aveti dreptul sa administrati si dvs probe in contradictoriu. Daca declaratiile acelor martori sunt obiective sau nu asta va decide procurorul de caz si mai departe judecatorul. Daca se va constata ca aceste declaratii nu sunt obiective sau neadevarate , organul de urmarire penala (sau judecatorul) va dispune inlaturarea lor si nu le va lua in considerare la deliberare. Daca exista certitudinea ca sunt martori mincinosi exista posibilitatea formularii unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.
Da, la plangere penala, am certitudinea ca mi-a fost facuta plangerea penala, intrebarea mea este daca martorii acestuia pot fi considerati obiectivi? Acestia fiind angajatii reclamantului.