avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatiile sotilor dupa noul cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatiile sotilor dupa noul cod civil

Concubinul meu(suntem impreuna de 15 ani) are datorii la banca(dosar in executare,cu poprire pe salariu) si la fisc.El nu are nicio proprietate,eu am mai multe.Daca ne casatorim,in cazul in care el decedeaza,eu sau copii nostri(care acum sunt minori) putem fi obligati sa platim datoriile sotului,cele de dinainte de casatorie sau cele aparute in timpul casniciei(datorii la fisc,de exemplu,el fiind PFA,amenzi auto,etc)?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 21:00, 30 Octombrie 2014
veti plati aceste datorii doar din bunurile ( c/val acestora) pe care le mosteniti dupa el . Puteti sa renuntati la mostenire daca are mai multe datorii decat bunuri.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu are niciun fel de bunuri pe numele lui,deci nu va exista nicio succesiune.
Dar in momentul de fata,pt.creditul pt.care are conturile blocate si poprire pe salariu,pot fi trasa si eu la raspundere daca ne casatorim?Nu mi-e foarte clar,avand in vedere ca noi suntem impreuna de 15 ani,fara a fi casatoriti,deci datoriile lui sunt facute in timpul concubinajului nostru,dar numai pe numele lui,evident.
Nu, doamna, datoriile sunt ale lui proprii si nu veti raspunde pt ele.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
După 13 ani de conviețuire fără a exista un act de căsătorie, ... Av.Mircea Av.Mircea După 13 ani de conviețuire fără a exista un act de căsătorie, dacă unul din parteneri decedează ce drepturi revin celui rămas în viața dacă toate ... (vezi toată discuția)