avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După 13 ani de conviețuire fără a exista un act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După 13 ani de conviețuire fără a exista un act de căsătorie, ...

După 13 ani de conviețuire fără a exista un act de căsătorie, dacă unul din parteneri decedează ce drepturi revin celui rămas în viața dacă toate bunurile erau pe numele celui decedat ?(părinții, frații și surorile lui sunt hotărâți sa ia totul)
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:00, 9 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai, vor lua totul pt ca in lipsa unui testament, concubinul nu are niciun drept. Concubinii nu se mostenesc intre ei si nu exista nici prezumtia de bunuri comune in timpul convietuirii.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, concubinajul sau conviețuirea in comun nu acorda dreptul la mostenire.
Putea sa lase testament daca vroia sa lase bunuri concubinului.
Trebuia sa fi mers la avocat daca vroiați variante juridice dar acum este prea târziu.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc frumos, mult spor!!
Indiferent de durata relației de concubinaj ,concubinul supraviețuitor nu are nici un drept în absența unui testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)
Succesiune in cazul concubinilor biancarenata biancarenata Buna ziua, As dori si eu un sfat, tatal meu a decedat de curand si traia in concubinaj cu cineva de 4 ani, aceasta si-a vandut casa si a terminat casa tatalui ... (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)