SE pot depune actele necesare eliberarii cartii de identitate inainte de implinirea varstei de 14 ani si daca da cu cat timp inainte? In speta ar fi vorba de un minor care implineste 14 ani in 17 decembrie, si parintii vor sa depuna actele in noiembrie.
Astept raspuns.
Multumesc
La împlinirea vârstei de 14 ani cetăţenii sunt obligaţi să solicite eliberarea unui act de identitate în termen de 15 zile de la producerea evenimentului.Legea nu prevede un termen minim/maxim de depunere a actelor inainte de implinirea varstei. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute.
Ca urmare opinia mea este ca puteti depune actele in noiembrie
La împlinirea vârstei de 14 ani cetăţenii sunt obligaţi să solicite eliberarea unui act de identitate în termen de 15 zile de la producerea evenimentului.
Doar dupa ce implineste 14 ani sau cel mai devreme in aceeasi zi.
asa scrie si pe site la unul din birourile de evidenta
IMPORTANT
Cererea pentru eliberarea actului de identitate NU poate fi depusă mai repede de ziua împlinirii vârstei de 14 ani, dar trebuie depusă în termen de 15 zile de la această dată. [ link extern ]
Carte de identitate
korpy
Locuim in strainatate de 8 ani. Baiatul meu implineste 18 ani in iunie si nu are carte de identitate deoarece nu a mai fost in tara de cind a implinit 14 ani. ... (vezi toată discuția)
Buletin
denidenissa
Buna ziua ...Eu mi-am facut buletinul la 14 ani si valabilitayea acestuia este pana in 2020 intrebarea e trebuie sa il schimb din nou la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)