avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sedii sociale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sedii sociale

Am si eu o pb , am achizitionat un ap si fostul proprietar si-a lasat aici sediile sociale de la niste firme, precizez ca in contractul de vanzare cumparare nu era stipulat ca se afla sedii aici, acum cand am vrut sa imi deschid firma nu pot pt ca nu pot sa imi deschid un sediu socila aici cuam as putea sa scap de sediile lui?tb sa il dau in judecata?as avea castig de cauza pt ca in contractul de v-c nu exista vreo mentiune de sedii aici?sau tb doar sa il caut si sa ma rog de el sa si le mute?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:26, 2 Noiembrie 2014
Actiune in instanta si da, evident ca aveti castig de cauza. Nu aveti nevoie de avocat, puteti di dvs. sa formulati cererea de chemare in judecata.
Acum stiti si dvs. ca acest aspect trebuia lamurit inainte de perfectarea actului de vanzare-cumparare. Ca sa nu mai zic ca si notarul putea sa atraga atentia, respectiv sa includa un pasaj in contract sub forma unei declaratii din partea vanzatorului cum ca acesta se obliga sa mute sediile de firme in x zile.
Este foarte dificil sa eliminati sediile acelea din Registrul Comertului...
AVLIL a scris:

Este foarte dificil sa eliminati sediile acelea din Registrul Comertului...

Oare de ce ar fi dificil, explicati-mi.
Vreti sa va spun cum sunt demersurile de acest tip la Registru? Vreti sa va spun cum e legea aplicabila? Cum Registrul nu sterge sediul fara o cerere de la firma cu pricina? Cum o firma pe pierdere nu face niciun efort in sensul asta, in ciuda atator amenzi pe zi intarziere? Cum fostul proprietar nu poate fi obligat la asta daca nu e stipulat concret in contract? Cum mai depinde de ce scrie in contractul de vanzare, dar cum instantele nu dispun nimic in acest sens, doar Registrul o face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social dasca7727 dasca7727 pb e asa ..eu am cumparat un ap de la cineva si el si-a lasat sediile sociale aici vreau sa stiu daca eu pot sa le inchid sau sa le mut tinand cont ca nu am ... (vezi toată discuția)
Sediu social - firma fostului proprietar al imobilului GabrielPt GabrielPt Detin un imobil cumparat in anul 2007, iar la o interogare efectuata la Registrul Comertului, am constatat ca fostul proprietar al imobilului are o sociatate ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu contract de vanzare-cumparare soniya soniya Buna ziua. Apartamentul in care locuiesc mi-a revenit mie dupa partaj, prin sentinta civila. Acum vreau sa-l vand si sa-mi iau unul mai mic, am mare nevoie de ... (vezi toată discuția)