avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social - firma fostului proprietar al imobilului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social - firma fostului proprietar al imobilului

Detin un imobil cumparat in anul 2007, iar la o interogare efectuata la Registrul Comertului, am constatat ca fostul proprietar al imobilului are o sociatate comerciala, infiintata in 1992 (actualmente cu activitate suspendata) care inca are sediul in imobilul care acum este al meu. Conform inregistrarilor de la RC, sediul este prin contract de comodat pe perioada nedeterminata.

Cum pot face ca sa-i oblig sa isi mute sediul de la mine? Pot sa merg eu la RC si pe baza contractului de Vanzare-Cumparare sa le anulez sediul?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:00, 25 Aprilie 2012
Desigur ideal ar fi sa fi stiut la momentul tranzactiei ca la apartamentul cumparat se afla sediul unei societati.( multi notari solicita o declaratie a vanzatorului in acest sens). Procedura pentru a scapa de acest disconfort este destul de anevoioasa si costisitoare. Va trebui sa notificati asociatul societatii la adresa de domiciliu sa isi mute sediul de la adresa dvs. intr-un termen rezonabil. La sediu nu trebuie sa il notificati ca banuiesc ca nu este cazat la dvs.:). Daca nu se conformeaza termenului pe care i l-ati acordat, puteti sa solicitati in instanta dizolvarea societatii in baza art. 237 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, urmata de numire lichidator si radiere a societatii. Separat sau concomitent puteti initia o actiune in radiere a mentiunii prin care s-a stabilit sediul la adresa dvs., care in acest moment va prejudiciaza conform art. 25 din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului. Sa aveti langa dvs. un jurist care sa va ajute cu intocmirea actelor si cu reprezentarea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social belecuta09 belecuta09 Buna ziua, As avea o rugaminte la Dvs - mama detine un apartament cu 3 camere si pe adresa ei a fost inregistrata acum 11 ani o societate (doar ca si sediu ... (vezi toată discuția)
Urgentare schimbare sediu social firma fostului proprietar cltgeo cltgeo Buna ziua, Am cumparat un apartament care este sediu social pentru firma fostului proprietar. As dori sa stiu daca pot face ceva pentru a urgenta procesul ... (vezi toată discuția)
Adresa sediu societate mmmmela mmmmela daca am facut un contract de comodat cu o societate prin care am fost de acord ca sediul societatii sa fie in apartamentul meu,cum pot acum deoarece doresc sa ... (vezi toată discuția)