avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social

Buna ziua,
As avea o rugaminte la Dvs - mama detine un apartament cu 3 camere si pe adresa ei a fost inregistrata acum 11 ani o societate (doar ca si sediu social).
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac astfel incat sa nu mai fie sediul social la aceasta adresa (mama nu poate primi ajutor de caldura din aceasta cauza).

Astept cu interes raspunsul Dvs i va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:55, 14 Septembrie 2011
Buna, verificati daca mai functioneaza societatea, luati legatura cu administratorul firmei si procedati la modificarea sediului social la Camera de Comert de unde apartine societatea.
Cereti o copie a actului care a stat la baza inregistrarii sediului la registrul comertului sa vedeti conditiile in care s-a cedat folosinta spatiului. Notificati societatea - si la domiciliul asociatior/administratorilor sa-si schimbe sediul societatii intr-un perioada de timp rezonabila. Daca acest lucru nu se intampla puteti solicita instantei dizolvarea societatii in conformitate cu art. 237 lit. c din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Concomitent puteti sa solicitati tribunalului radierea mentiunii - cea legata de sediul societatii, care va prejudiciaza, in conditiile art. 25 din Legea nr. 26 a registrului comertului. Va sfatuiesc sa consultati un avocat pentru a va sprijini in redactarea actelor.
Este putin ciudata situatia intrucat din ce spuneti contractul a fost incheiat acum 11 ani...si ar trebui vazut daca mai este in vigoare.
De unde stiti ca actualmente societatea nu si-a schimbat sediul social?
Ar trebui sa verificati la ORC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social - firma fostului proprietar al imobilului GabrielPt GabrielPt Detin un imobil cumparat in anul 2007, iar la o interogare efectuata la Registrul Comertului, am constatat ca fostul proprietar al imobilului are o sociatate ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social KisL KisL Bună ziua! În urmă cu câțiva ani am cumpărat un apartament prin licitație fără sarcini. Zilelea astea am primit o notificare de plată de la ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent ccoco ccoco buna ziua, am mare nevoie de un raspuns. am o firma din 2003. din 2006 nu am mai avut nici o activitate si nici nu s-a mai depus nici un bilanta la admin ... (vezi toată discuția)