avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere sediu social

Bună ziua!
În urmă cu câțiva ani am cumpărat un apartament prin licitație fără sarcini. Zilelea astea am primit o notificare de plată de la primărie pentru că se pare că la adresa respectivă are înregistrată sediul social o firmă despre care nu știam (am verificat pe site-ul ANAF, firma nu mai este activă de foarte mult timp). Am fost la registrul comerțului să cer radierea sediului de pe adresa respectivă. Acolo mi s-a zis că poate cere radierea sediului doar proprietarul/administratorul firmei, sau am nevoie de o decizie judecătorească.
Întrebarea mea ar fi, chair nu pot să cer radierea sediului de pe adresa respectivă, apartamentul fiind proprietatea mea, și neavând încheiat niciun contract cu firma respectivă, și neavând absolut nicio tangență cu ea.
Aș vrea să menționez că administratorul firmei este de negăsit.

Vă mulțumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 3 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Va trebui să introduceți o acțiune în instanță prin care să solicitați radierea societății. Această posibilitate vă este oferită de art. 237 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, potrivit căruia: „La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii”. Dizolvarea societății la cerere se poate dispune în anumite condiții, printre care se numără și condiția referitoare la sediul social.
Nu poate cere radierea societatii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)
Firma pe proprietatea mea de care eu am aflat întâmplător Adrian4798 Adrian4798 Am descoperit că la adresa unde locuiesc are sediul o firma. Eu sunt proprietar in acte al terenului și cu firma respectiva nu am încheiat nici un contract ... (vezi toată discuția)